Netradicinis ir nenuobodus sportas - bet kokio amžiaus moteriai

Pastaruoju metu spauda, žiniasklaida ir socialiniai tinklai mirga nuo istorijų apie tai, kaip moterys, atrodančios stulbinančiai, sugeba siekti karjeros aukštumų, realizuoja save įvairiose srityse ir dar sugeba užauginti vaikus… Kokios visos yra veiklios ir šaunios.

„Aš labai džiaugiuosi, jog ši tema yra vis dažniau paliečiama. Tai įkvepia ir paskatina. Tačiau aš apie tai ne tik skaitau ir žiūriu televizijoje, aš tuo gyvenu ir sutinku tokias moteris kiekvieną dieną,“ – teigia Agnė Šimanskytė, jėgos aitvarų, vandenlenčių ir snieglenčių mokyklos, skirtos moterims, įkūrėja. Pakalbinome Agnę.

Kaip viskas prasidėjo?

Viskas prasidėjo dar prieš aštuonerius metus, kai pradėjau užsiiminėti ekstremaliu sportu. Viena iš mano svajonių buvo išmokti valdyti jėgos aitvarą. Šią svajonę man padėjo įgyvendinti dabartiniai mano verslo partneriai, laisvalaikio parduotuvės „BoardSports“ įkūrėjai – Jonas ir Antanas Kriščiūnai. Tuo metu jėgos aitvarų sportu užsiiminėjo labai nedaug moterų, nes visos manė, jog šis sportas skirtas vyrams. O netrukus, viskas apsivertė aukštyn kojom. Tuomet dar nežinojau, kad tai yra pradžia kažko, kas pakeitė ne tik mano, bet ir šimtus kitų moterų gyvenimų.

Pradėjau organizuoti merginų ir moterų sporto stovyklas. Iš pradžių, vasarą mokydavomės tik kaituoti, vėliau į Lietuvą atkeliavo ir šiuo metu ypatingai išpopuliarėjęs vandenlenčių sportas. O žiemą laiką leidžiame ant kalno su snieglentėmis. Į stovyklas pradėjo važiuoti vis daugiau merginų, todėl atsirado dar daugiau stovyklų. Pradėjome kartu keliauti, atostogauti, susitikinėti ne tik ant vandens ar ant sniego. Pradėjo kurtis ši moterų bendruomenė. Vėliau pastebėjau, jog pokalbių temos - ne tik apie lentas ir triukus. Mes kalbame apie viską. Džiaugiamės vienos kitų pasiekimais ne tik sporte, mokomės vienos iš kitų…

Kokio amžiaus moterys priklauso jūsų bendruomenei?

Kaip ir kiekvienas sportas vandenlentės ar kaitai kiekvienam žmogui prideda disciplinos, padeda geriau planuoti savo laiką. Kai labai nori – gali suspėti viską. Dažnam sportas, kuriuo mes užsiiminėjame, atrodo, kad yra skirtas jaunuolėms, kurios mokosi mokykloje ir neturi daug pareigybių. Turbūt ir paveikslas – merginos su bikiniais ar hidrokostiumais ne visiems atrodo labai gražus. Anaiptol - po hidrokostiumu slypi tokia pati moteris, kaip ir tu – mama, verslininkė ar moksleivė.

Mūsų, dabar jau tikrai nemažai benduomenei, prikauso ne viena daktarė, dizainerė, mokslininkė, verslininkė ar IT specialistė. Mūsų moterų bendruomenei gali priklausyti ir tu.

Agnė kviečia visas Lietuvos moteris į sezono uždarymo šventę, rugsėjo 19 dieną “Splash” vandenlenčių parke, Sudervėje, šalia Vilniaus. Vakarinė šventės dalis vyks „Opium“ naktiniame klube, Islandijos gatvėje.

Pasigrožėkite nuotraukų galerija:

Užsakymo nr.: PT_68889688

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis