Keptas viščiukas su dešrelėmis

Kone karališki pietūs!

Mums reikės:

šviežias viščiukas;
gabalėlis sviesto;
šlakelis alyvuogių aliejaus;
½ citrinos;
keli lauro lapeliai;
saujalė čiobrelių;
300 g vytintų dešrelių (pjaustyas tankiais griežinėliais);
700 g bulvyčių, pjaustytų perpus;
12 česnako skiltelių;
150 ml vištienos arba daržovių sultinio;
sauja petražolių lapelių.

Gaminame:

* Įkaitinkite orkaitę iki 180 C.

* Įkaitintame dideliame troškinimo inde su dangčiu išlydykite sviestą ir įpilkite aliejaus.

* Viščiuką apkepkite pavartant apie 15 min. Šiek tiek lengvai apskrudinkite.
Išėmę viščiuką, pravėsus šiek tiek,į jo vidinę ertmę sudėkite citriną, lauro lapelius ir čiobrelius. Tada atidėkite į šalį.

* Į troškininmo indą sudėkite bulvvytes ir dešreles. Kepkite viską kartu, kol bulvytės pradės ruduoti.

* Tada sudėkite česnaką ir užpilkite karštą sultinį.

* Sudedate vištieną. Kepkite orkaitėje 1 val 15 min.

* Palikite vištieną išjungtoje orkaitėje dar 10 minučių, prieš tai apibarstę petražolėmis. Skanaus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis