Savaitgalį japoniško turinio festivalyje susitiks keli šimtai superherojų

Jau šį savaitgalį dviejų dienų Japonijos šventėje „nowJapan” tradiciškai susitiks keli šimtai į superherojus persikūnijusių „cosplay” entuziastų, kurie paskutines naktis prieš renginį leidžia siūdami sparnus, konstruodami šarvus ar treniruodamiesi kuo geriau pamėgdžioti savo personažą.

Japoniškasis pomėgis persirengti ir vaidinti pamiltus superherojus išplito tarsi virusas ir Lietuvoje - šiemet į lietuviškąjį Japonijos festivalį atvyksta net trys tarptautinės „cosplay” žvaigždės iš Olandijos, Rumunijos ir Vengrijos.

„Pasiruošimas „cosplay” pasirodymams vyksta gerokai anksčiau nei gali įsivaizduoti žiūrovai, o herojaus kostiumas - tai tik viena iš nedaugelio pasiruošimo dalių. Pribloškiantis apdaras dar negarantuoja geriausio „cosplayerio” titulo, svarbu ir tai, kaip dalyvis perteiks personažo charakterį, atkartos judesius, mimikas. Yra atvejų, kai galutinė kostiumo versija žiūrovams pristatoma po kelerių metų, nes kasmet vyksta atskirų dalių, batų, aksesuarų patobulinimai“, - pasakoja „nowJapan” festivalio koordinatorė Justina Kvedaraitė.

Organizatorių nuotr.

„Cosplay” dalyviai personažus gali pasirinkti iš bet kurio šaltinio - anime, japoniškų filmų ar serialų, kompiuterinių žaidimų ar knygų. Kostiumo kūrybos proceso organizatoriai visiškai neapriboja, tad čia dalyviai gali įjungti vaizduotę ir kostiumui pagaminti naudoti įvairiausias medžiagas - nuo plastiko iki dervos ar medžio.

„Aš gyvenu ir kvėpuoju „cosplay” pasaulyje. Prieš aštuonerius metus kiti dalyviai pastebėjo mano gamintus kostiumus, tad pradėjau juos kurti kitiems ir dabar iš to gyvenu. Per pirmuosius dvejus metus sukūriau apie 30 skirtingų personažų kostiumų iš pačių netikėčiausių medžiagų - plastiko, putų, medžio, dervos, odos, įvairių audinių”, - pasakoja viena iš į Lietuvą atvykstančių „cosplay” žvaigždžių Livia Shinju Viziteu.

Organizatorių nuotr.

Neregėtą „cosplay” konkurso mastą iliustruoja ir faktas, kad jau dvyliktus metus iš eilės Nagoya mieste Japonijoje kasmet vyksta žaidynės, kuriose rungiasi dalyviai iš 26 pasaulio šalių. Iš kiekvienos šalies deleguojami du „cosplay” personažai, kurie vežasi po tris kostiumus - vienas skiriamas paradui, antrasis - „cosplay” konkursiniams pasirodymams, o trečiasis - žiniasklaidos nuotraukoms. Tuo tarpu Lietuvoje „cosplay” bendruomenė taip pat kasmet dalyvauja festivaliuose, kur renkamas geriausias „cosplayerio” lietuvis, kuris iškovoja galimybę keliauti į Europos tarptautinį „cosplay” konkursą.

Dvi dienas vyksiančiame „nowJapan” festivalyje veiks menų, pramogų alėjos, anime kino salė, naudotų japoniškų daiktų turgus. Festivalis vyks rugsėjo 26-27 d. parodų ir konferencijų centre LITEXPO, Vilniuje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis