Grupė „Skylė“ atveria „Vilko vartus“

Rugsėjį grupė „Skylė“ ir Aistė Smilgevičiūtė savo klausytojus Vilniuje kvietė į tradicinį rudens lygiadienio koncertą, kuriame nuskambėjo kelios dainos iš naujojo albumo „Vilko vartai“.

Ilgai laukta kompaktinė plokštelė bus išleista spalio pabaigoje. „Albumui pasirodžius, apie jo gimimą plačiau papasakosime pristatyme Vilniuje, tačiau geriausiai „Vilko vartų” paslapčių ir prasmių įvairovė atsiskleis mūsų grupės koncertuose”, - artėjančiais džiaugsmais dalinasi „Skylės” vedlys Rokas Radzevičius. Lapkričio pradžioje grupės muzikantai iškeliaus į koncertinį albumo pristatymo turą po didžiuosius Lietuvos miestus.

Naujas grupės „Skylė“ albumas „Vilko vartai“ pasirodys praėjus penkiems metams po projekto „Broliai“ ir intensyvaus kūrybinio darbo. Jame sudėtos autorinės Roko Radzevičiaus ir Aistės Smilgevičiūtės dainos, kuriose persipina vidiniai monologai, subtiliai erotiški duetai, filosofiniai, folkloriniai motyvai bei intensyvaus roko ir daugiabriaunio lyrizmo skambesys. Dainas vienijantis raktas yra vartai – nežinomybės, apsisprendimo bei pažinimo simbolis.

Pamatinės naujojo albumo dainos „Vilko vartai“, „Dievdirbiai“, „9 baltos upės“, „Švelnumas“, „Upelė“ perteikia ne vieną prasminę liniją ir rezga muzikinį tinklą, kupiną poetikos ir apmąstymų. Pasak kūrėjų, šis albumas yra skirtas mąstantiems ne tik galva, bet ir širdimi.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis