Morkų tortas

Receptas – 1980-ųjų. Išbandykime!

8–10 porcijų

Reikės:

1 stiklinės smulkiai sutarkuotų morkų
10 kiaušinių
1 stiklinės cukraus
1 stiklinės maltų džiūvėsių
1 šaukšto bulvių krakmolo
šaukštelio vanilinio cukraus
žiupsnio druskos

Gaminame

* Kiaušinių trynius iki purumo ištrinkite su cukrumi, įmaišykite morkas, vanilinį cukrų. Tada iki standžių putų išplakite baltymus su druska.

* Įmaišykite juos į trynius kartu su maltais džiūvėsiais ir krakmolu. Masę supilkite į kepimo popieriumi išklotą arba sviestu pateptą skardą. Kepkite 180 °C orkaitėje maždaug 1 val. Jeigu viršus ruduoja per greit, pridenkite kepimo popieriumi.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis