Meksikos Chuarezo miesto meras paskelbė boikotuojantis trilerį „Sicario: Narkotikų kelias“

Kino kritikų šiltai sutiktas naujasis Deniso Villeneuve’o trileris „Sicario: Narkotikų kelias“ ne visiems sukėlė susižavėjimą. Nors Meksikoje brutalus, įtempto siužeto veiksmo filmas dar nebuvo rodytas, JAV pasienyje esančio Chuarezo miesto meras Enrique Serrano kreipėsi į vietos gyventojus ragindamas boikotuoti šią Holivudo juostą.

Kaip nurodoma Forbes.com, Chuarezo merui užkliuvo neigiamai vaizduojamas jo miestas. „Kviečiu žmones ignoruoti šią juostą, joje negražiai kalbama apie mūsų miestą“, – Meksikos portalui Nortedigital.mx sakė E.Serrano. Vėliau paaiškėjo, kad teismais „Sicario: Narkotikų kelias“ prodiuseriams ir kūrėjams grasinęs meksikietis greičiausiai jokių priemonių nesiims. Pasitaręs su advokatais E.Serrano pareiškė, kad bylinėtis dėl Chuarezo įvaizdžio kine jo miesto kišenei būtų tiesiog per brangu.

Taip pat meras pripažino, kad nerado teisininkų kontoros, norinčios tokią bylą iškelti. Greičiausiai advokatai pasvėrė faktą, jog „Sicario: Narkotikų kelias“ yra vaidybinis filmas, nepretenduojantis į dokumentiką, tad jame vaizduojama realybė tegali būti laikoma filmo autorių pramanu, o už meninę interpretaciją negali būti baudžiama. Priešingu atveju Rusijos valstybė, ko gero, galėtų bylinėtis kone dėl kiekvieno Rusijos ir jos piliečių atvaizdavimo Holivudo filmuose, kur dažniausiai jie pasirodo kaip Amerikos ir pasaulio saugumui grasinantys blogiukai.

Acme Films nuotr.

E.Serrano pabrėžė, kad Chuarezas, matomas filme „Sicario: Narkotikų kelias“ neprimena šiandieninio miesto. „Tai, kas rodoma šioje juostoje, jau praeityje. Ši JAV ir Europoje rodoma juosta gali pakenkti turizmui ir užsienio investicijoms. Holivudui terūpi pasipelnyti, manau, kad tai – amoralu“, – interviu Forbes.com sakė jis. Vietos žiniasklaida nepalaikė politiko ir jo norą sukurti bereikalingą dramą pavadino paprasčiausiais plepalais.

Istoriją sunku paneigti – dar neseniai JAV pasienyje esančioje Meksikos Čihuahua valstijoje įsikūręs Chuarezas buvo vadinamas „pasaulio nužudymų sostine“. Čia civiliams buvo nesaugu dėl nuolat verdančių narkotikų kartelių kovų. Kita vertus, per pastaruosius metus smurtinių nusikaltimų skaičius mieste palaipsniui vis mažėjo. Analitikai sieja pagerėjusią situaciją ne su valdžios veiklumu, bet su prigesusiu narkotikų prekeivių karu.

Acme Films nuotr.

Trilerio „Sicario: Narkotikų kelias“ įĮvykių centre atsiduria teisinga ir sumani Federalinio tyrimų biuro agentė, idealistė Keitė, kurią įkūnijo Emily Blunt. Į nuožmios kovos su svaigalų prekeiviais epicentrą netikėtai įstumta naujokė privalo duoti atkirtį nusikaltėliams mirties baimės ir siaubo persisunkusiame Chuarezo mieste. Jo vaizdai, beje, buvo filmuojami ne Meksikoje, bet JAV esančioje Naujosios Meksikos valstijoje.

Meistriško siužeto, įtraukiantis ir intriguojantis „Sicario: Narkotikų kelias“ pasieks Lietuvos kino teatrus lapkričio 20 dieną.

Filmo „Sicario: Narkotikų kelias“ anonsas:

https://www.youtube.com/watch?v=MzQKmr0FyBY

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis