Baleto primarijus N. Juška sūnaus susilaukė anksčiau, nei planavo

Baleto primarijus Nerijus Juška, neseniai atšventęs 39 – ąjį gimtadienį, ir jo sužadėtinė Agnė Jurgilaitė išrinko sūneliui vardą.

Laimingi tėvai savo pirmagimį nutarė pavadinti Pauliumi.

Mažylis pasaulį išvydo spalio 15 d. 18.30 val. Antakalnio ligoninėje. Berniukas gimė 50 centimetrų ūgio ir 2620 gramų svorio.

„Sūnų pasitikome kartu“, - sakė N. Juška, paklaustas, ar gimdymo metu buvo greta mylimosios.

O. Steponkienės nuotr.

Baleto primarijaus pirmagimis pasaulį turėjo išvysti spalio 30 d. A. Jurgilaitė viso nėštumo metu jautėsi gerai. Ne itin sunkios jai buvo ir paskutiniosios savaitės. Mergina sužadėtinį lydėjo į pasirodymus, spektaklius ir renginius. N. Juška spalio 17 d. turėjo šokti Klaipėdoje per Gyčio Paškevičiaus ir Lino Adomaičio koncertą.

„Nutarėme į pajūrį nuvykti dieną prieš pasirodymą ir likti dar parą po jo. Kadangi laukė netrumpa išvyka iš sostinės, Agnė nusprendė apsilankyti pas savo daktarą. Apžiūros metu išgirdome žinią – reikia ruoštis gimdyti. Gydytojai buvo tikri – jei sūnus negims spalio 15 – ąją, tuomet į ligoninę vis tiek turėsime atvykti spalio 16 – ąją“, - prisiminė N. Juška.

O. Steponkienės nuotr.

Nerijus su Agne grįžo namo, pasiėmė reikalingus daiktus ir patraukė atgal į gydymo įstaigą.

Pora atvažiavo apie 14 valandą, o už puspenktos valandos jau sūpavo kūdikį.

N.Juška sakė, kad aplinkiniai, susipažinę su mažyliu, dar negali apsispręsti, į ką jis panašus – į mamą ar į tėtį.

„Kai Paulius pradeda mosuoti kojytėmis, sakome, jog tai – tėčio genai. Na, o kai „uždainuoja“ – tuomet neabejojame, jog jis balsą paveldėjo iš mamos - buvusios „Burgundiško“ choro narės“, - su šypsena pasakojo N. Juška.

Sūnui pora vardą rinko kelias savaites. Tarp svarstytų variantų buvo ir Vytis, Marijus, Vytautas bei kiti vardai.

„Tačiau žiūrint į sūnų aiškiai supratau – griežtas, kovingas vardas jam netinka. Paulius buvo pats pirmas vardas, apie kurį pagalvojau vos sužinojęs, kad Agnė laukiasi. Jis, net po ilgų svarstymų, vis dėlto derėjo labiausiai“, - sakė baleto primarijus.

O. Steponkienės nuotr.

Iš lotynų kalbos išvertas vardas Paulius reiškia mažą. Laimingas tėtis patvirtina – būtent toks jo sūnelis ir gimė – mažutis bei sukeliantis daugybę emocijų.

N.Juška su šypsena prisiminė, jog draugai ir artimieji ne sykį pasakojo – neretai tėvai tinkamiausius savo atžaloms vardus susapnuoja.

„Ir aš susapnavau! Tik tuomet galvoje sukosi ne Pauliaus, o Maiklo vardas. Na, jis man gražus, bet pasirodė per daug amerikietiškas“, - sakė pašnekovas.

N.Juška sakė nepažįstantis vyrų, kurių būtų būtent toks vardas. Nors sūnelis galbūt būtų vienintelis Maiklas Lietuvoje, tėvai vis dėlto nusprendė parikti tokį, kuris labiau tiktų berniukui.

Nerijaus ir Agnės pirmagimis – ramus. Mama jį maitina pati.

O. Steponkienės nuotr.

„Kol kas viskas vyksta lyg iš vadovėlio! Esame kartu ir esame laimingi!“, - patikino baleto primarijus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis