Dizainerės I. Dovydėnaitės patarimai, kaip atrodyti kuo smulkesnei

Trečiadienio vakarą pristačiusi naujausią rankinio trikotažo kolekciją šiek tiek mįslingu pavadinimu „PS: 4“ kaip reikiant suintrigavo ir... šiek tiek sugėdino savo prigimtinį norą puoštis primiršusias moteris.

Megztomis suknelėmis (beje, dabar dizainerės šlovės valanda, nes megzti drabužiai šį rudenį „ant bangos“) ir nuotaikingomis spalvomis garsėjanti dizainerė, paklausta, ką siūlo vilkėti moterims šį rudenį ir kokia bus jos kolekcija, atsakė, jog kolekcija visai neskirta rudeniui ar konkrečiam sezonui. „Tai visiems keturiems metų laikams tinkami dėvėti drabužiai, – portalui moteris.lt sakė I. Dovydėnaitė. – Nebeskirstau jų į sezoninius ir, tiesą sakant, nenorėjau kurti tik konkrečiam sezonui tinkančios kolekcijos.“ Anot dizainerės, rengtis pagal sezonus netgi tampa nebepopuliaru. Taigi kas tinka rudenį, gali tikti ir pavasariui.

DELFI / Tomas Vinickas

Vis dėlto Indra sutinka: klientės iš jos tikisi šiltų, jaukių drabužių, todėl jos mezginiai iš natūralaus pluošto siūlų (medvilnės, moherio, vilnos ir kt.) būtent šaltuoju metų laikų išgyvena tikrą pakilimą, o ilsėtis dizainerei nėra kada (ji išduoda, jog siūlai jau supirkti ir sekančiai kolekcijai, kurią kurti imsis iš karto po šios pristatymo). Tad ir apie savo rudeninį stilių nespėja dorai pagalvoti, gal tik daugiau dėmesio skiria spalvoms. „Niekaip negaliu atsispirti tamsiai rudai, kurį laiką labai patinka ir violetinė, buvo turkio žalios periodas. Tačiau dabar mano mėgstamiausia – karališka mėlyna“, – pasakoja I. Dovydėnaitė.

DELFI / Tomas Vinickas

Mėgstamų spalvų periodai trunka atsižvelgiant į gyvenimo aplinkybes, kasdienybės ritmą, nuotaiką ir pan. „Tikiu, jog spalvos turi psichologinį poveikį. Kaip jautiesi, taip reikėtų ir rengtis, tuomet spalva tampa lyg apsauga, papildoma pagalba“, – įsitikinusi I. Dovydėnaitė.

Spalvų netrūko ir naujausioje dizainerės kolekcijoje, nors ji ir sako, kad jau kurį laiką jos kolekcijose netrūksta ir juodos, ir neutralių spalvinių idėjų. „Jūs nustebsite“, – prieš kolekcijos pristatymą intrigavo dizainerė, po ilgo laiko pristačiusi šiek tiek spalvingesnę kolekciją. Kolekciją ji apibūdino kaip šiek tiek ekstravagantišką, tačiau dėvimą.

DELFI / Tomas Vinickas
DELFI / Tomas Vinickas

Spalvų kokteilio tikrai neišvydome, tačiau spalvinių akcentų buvo tiek ir ten, kiek reikėjo. Ant podiumo išvydome 41 (!) kreminės, nude, melsvos, rusvos, žalios spalvos komplektą, atgaivino uogų atspalviai, raudona. Spalvos tokios, kokias galima įvairiais metų laikais pamatyti pievoje. Jei tik aguonų lauke nevilkėsite ryškiai raudonos suknelės... Tokį palyginimą suradome neatsitiktinai: būtent pieva įkvėpė dizainerę metus kurti šią kolekciją visiems keturiems metų laikams (tai sufleruoja ir pavadinimas, kurį pati dizainerė iššifruoja „Keturi pievų sezonai“ arba „Post Scriptum: Keturi metų laikai“). „Pro mano studijos langus matyti didžiulė plytinti pieva, ji ir tapo mano įkvėpimo šaltiniu. Ji tokia graži, nesvarbu, koks metų laikas. Todėl ir kolekcija tokia, kokią aš matau ir interpretuoju tą pievą visais keturiais metų laikais. Norėjau perteikti ir dar vieną idėją: tam tikroje aplinkoje žmogus gali tapti nepastebimas ar, priešingai, koks nors akcentas gali tapti traukos objektu. Kartą viena klientė užsisakė ryškiai raudoną suknelę ir nusifotografavo su ja žydinčių aguonų lauke. Supratau, kad net vilkėdama ryškų drabužį, pievoje gali tapti tarsi nematoma“, – ją įkvėpusiais potyriais dalijasi kūrėja.

Vis dėlto sunku būtų vilkint minkštučius moherio megztukus, sijonuką ar lengvą lyg voratinklis suknelę išlikti tarsi nematomai. Beje, dizainerė moterims primygtinai siūlo pamėgti sijonus ir dėvėti sukneles. Moteriškumo ji pati tikina besimokanti iš savo beveik penkiametės dukters Fridos. „Mano mergina kelnių net nepripažįsta, nori vilkėti tik sijonus. Sako: „Juk aš esu mergaitė, o mergaitės vilki tik sijonus“, – šypsosi dizainerė. Dizainerė susimąstė, jog moterys truputį prarado norą puoštis, vilkėti sijonus, prisiminti savo moteriškąją prigimtį.

DELFI / Tomas Vinickas

I. Dovydėnaitės sijonai – įvairių siluetų: ir dideli, primenantys besiskleidžiantį gėlės žiedą, pūsti, tapę dizainerės skiriamuoju bruožu („beje, jie labai tinka iškilesnių formų moterims, turinčioms didesnius klubus. Kuo didesnį sijoną vilkėsite, tuo atrodysite smulkesnė ir mažesnė“, – tikina I. Dovydėnaitė), ir prigludę, suteikiantys šiek tiek griežtumo, dalykiškumo. Įvairiems sezonams tinkantis ir reikalingas drabužis yra ir megztukas, kurių taip pat netrūko. Susagstomus nesunku paversti ir švarkeliais, pritaikant ir taliją paryškinant plonu dirželiu.

DELFI / Tomas Vinickas

Dar viena puiki Indros idėja šaltajam sezonui (galėtume jį pavadinti tuo traukos objektu, apie kurį kalbėjo dizainerė) – moherio šalis, aplink galvą apvyniotas lyg turbanas ar surištas kaspinu.

DELFI / Tomas Vinickas
DELFI / Tomas Vinickas

Ir šilta, ir jautiesi lyg gėlės žiedas, žydintis visus metus.

I. Dovydėnaitės rankinio trikotažo kolekcija visiems metų laikams „PS: 4“:


Pristatymo svečiai:


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis