Daina Bosas: nesąžiningus medikus reikia rauti su šaknimis!

„Aš viešinu šią istoriją, nes tokie medikai neturi teisės dirbti. Nesąžiningus medikus reikia rauti su šaknimis!”, - pasipiktinimo neslėps verslininkė Daina Bosas.

Prieš metus verslininkės paauglė dukra buvo skiepijama nuo gimdos kaklelio vėžio. Kai medikė atsisakė pateikti skiepo dėžutę, Dainai kilo įtarimas. Netrukus paaiškėjo, kad minėta gydytoja apskritai neturi teisės dirbti. Daina kreipėsi į prokuratūrą. Teisme ji siekia įrodyti, kad Klaipėdos medikė vietoj skiepų pacientams suleidinėja neaišku ką. Garsi moteris neslėps neturinti ką prarasti, todėl siekdama teisingumo eisianti iki galo.

Šį ketvirtadienį LNK pokalbių laidoje „Valanda su Rūta“ bus kalbama apie žmogaus baltu chalatu abejingumą. Skambės istorijos iš lūpų žmonių, kurie ne tik prarado pasitikėjimą medikais, bet ir artimiausius žmones.

Studijos svečiai graudinsis išgirdę 21-erių Indrės Žigajevos pasakojimą. Prieš dvejus metus jauna moteris su džiaugsmu į Rokiškio ligoninę vyko gimdyti planuotos ir laukiamos dukrytės, pirmojo savo vaiko. Tačiau gimdymo metu pablogėjus vaiko širdies tonams, gydytojai dėl galimų komplikacijų vaiką bandė ištraukti naudodami vadinamąjį vakuumą. Gimęs naujagimis nekvėpavo, buvo gaivinamas pusvalandį. Mergytė gimė lūžusia kaukole, su keliomis infekcijomis ir meningitu. Šiandien dvejų metukų mažylė valgo tik per žarnelę, nejuda, nemato, nekalba, niekada nežais.

Indrė kreipėsi į teismą: „Neturiu ko prarasti, nes viską, kas brangiausia, jau praradau“. Kita laidos dalyvė, Laimutė Utkevičienė, viena augina beveik 6 mėnesių anūkus. Jos 32-ejų dukra po gimdymo Marijampolės ligoninėje netrukus mirė dėl kraujo užkrėtimo. Po jos mirties vaikučių tėvas dingo, pamatęs juos vos vieną kartą.

„Gydytojų pagalbos mano dukra sulaukė tik tada, kai buvo per vėlu...“, - pasakos Laimutė. Iš viso be mamos liko keturi Laimutės dukters vaikai. Šeima ketina teisybės ieškoti teisme. Deja, tačiau minėtų gydymo įstaigų atstovai į laidą atvykti negalėjo dėl vykstančio ikiteisminio tyrimo.

Tuo metu Seimo sveikatos komiteto pirmininkė Dangutė Mikutienė pateiks įspūdingus skaičius, kurie atskleis, kiek Lietuvoje kainuoja žmogaus gyvybė ir sveikata.

„Per dešimt metų medicininės įstaigos draudimo kompanijoms sumokėjo 23 mln. eurų (79 mln. litų). Nukentėję žmonės gavo vos 1,5 mln. eurų (5 mln. litų). Šiuo metu siekiame įteisinti įstatymą, kuris leistų kiekvienam nukentėjusiam žalą atlyginti be teismo. Tačiau įstatymo priėmimas vilkinamas. Pinigai, kuriuos gauna draudimo kompanijos, tokie, kad už juos galėtų ir nušauti!“, - teigs D. Mikutienė laidoje 19.30 val.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis