Naująją „Kristi Andress“ kolekciją įkvėpė paukščiai

Lietuvių mados namai „Kristi Andress“, jau kurį laiką savo gerbėjus draugiškai paerzindavę, kad netrukus juos aplankys paukščiai, pažėrė staigmenų.

Trečiadienį mados namuose suplasnojo „pelėdos“, „varnos“, „gervės“ ir kitų paukščių motyvų įkvėpti naujos moteriškos kolekcijos drabužiai bei aksesuarai.

Naujos mados linijos „KA by Kristi Andressdizainerės ir „Kristi Andress“ bendrasavininkės Kristinos Kalinauskaitės kolekcija nustebins tuos, kuriems jos kūryba neatsiejama nuo prabangos ir puošnios elegancijos. Ši mados linija skirta darbui ir jaukiems laisvalaikio „pasiskraidymams“.

„Focus studija“ (D. Tarėlos nuotr.)

Juokaudama, kad šią savo kolekciją gali vadinti „išperėta“, dizainerė atskleidžia, kad pagrindinė jos koncepcija yra klausimas „What kind of bird are you?“ (angl. „Koks tu paukštis?“). K. Kalinauskaitė šį klausimą, kaip ir visą drabužių liniją, skiria veržlioms ir jaunatviškoms, nuolat užimtoms moterims bei merginoms.

„Drabužių konstrukcijose ir dekoro elementuose naudojamais paukščių simboliais perteikiu įvairius moterų asmenybių tipus. Juk pagal nuotaiką ir charakterį vieną dieną norime jaukiai ir patogiai namuose burkuoti kaip balandėlės, kitą – galimę sklęsti virš profesinės rutinos išdidžiai kaip ereliai, o vakare kedentis savo gervės plunksneles prieš pasilakiojimą mieste. Šią kolekciją įkvėpė noras paskatinti moteris atsigręžti į save, įsiklausyti ir taip galbūt net atrasti save iš naujo“, – sako K. Kalinauskaitė.

„Focus studija“ (D. Tarėlos nuotr.)

Kolekcijoje dominuoja juoda, balta ir pastelinės spalvos, klasikinės, minimalistinės konstrukcijos, pagyvintos lazeriu išpjaustytomis plunksnomis. Drabužiai bei aksesuarai lengvai derinami ir komplektuojami tarpusavyje, todėl bus lengva išsiruošti į bet kokį „skrydį“ – ar tai būtų darbas biure ar stilingas pasisėdėjimas su draugėmis prie taurės vyno.

K. Kalinauskaitė sako, kad pirmoji jos ištikimų gerbėjų reakcija į santūriai žaismingą liniją itin teigiama.

„What kind of bird“ gali pasirodyti gana radikalus posūkis mano kūryboje. Visgi čia, kaip ir ankstesniuose mano darbuose, juntamas gamtos įkvėpimas. Be to, nors ši mados linija yra kur kas ekonomiškenė už, pavyzdžiui, rankų darbo žiedlapiais nusėtas „Kristi Andress“ sukneles, ir toliau ištikimai laikausi principo naudoti tik kokybiškiausius audinius“, – teigia dizainerė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis