Filmo „Vidury vandenyno“ aktoriams režisierius paruošė nemalonų siurprizą

Šį savaitgalį Lietuvos kino teatruose pasirodys įspūdinga tikrais faktais paremta veiksmo juosta „Vidury vandenyno“ (angl. “In the Heart Of the Sea”).

Tokių kino hitų kaip „Da Vinčio kodas“, „Apollo 13” bei “Nuostabus protas” režisieriaus Rono Howardo filmas papasakos dar niekur neaprašytą istorijos, įkvėpusios Hermaną Melvilį parašyti garsųjį “Mobį Diką”, dalį.

Prieš premjerą kūrėjai atskleidė nemažai įdomių detalių iš filmo kūrimo proceso. Pavyzdžiui, režisierius niekam nesakė, jog laive įvairiose vietose prislapstė filmavimo kamerų, todėl aktoriai nežinojo, kada iš tiesų yra filmuojami. Taip filmo autoriai norėjo, kad aktorių emocijos atrodytų kuo tikroviškiau.

Acme Films nuotr.

Taip pat įdomu tai, jog nuo pirmosios idėjos sukurti šią juostą iki premjeros praėjo lygiai keturiolika metų. Per tą laiką ne tik parašytas scenarijus, atrinkti aktoriai, bet ir su mokslininkais aiškintasi, kaip vandenyje juda ir elgiasi banginiai. Kompiuteriais sukurtą banginį, kuris filme atlieka itin svarbų vaidmenį, kūrėjų komanda draugiškai vadino “Moby”.

Atviros jūros scenos buvo nufilmuotos šalia Kanarų salų. Čia komenda praleido tris savaites.

Filmavimų metu aktoriai valgė tik džiuvėsius. Būtent šį maistą valgė ir tikrieji šios istorijos herojai.

Filme “Vidury vandenyno” vaidina Holivudo žvaigždė Chrisas Hemsworthas, kuriam prieš pasirodant filmavimo aikštelėje dėl vaidmens teko gerokai paplušėti. Aktorius prisipažino, jog tam, kad primintų jūroje išvargusį jūreivį jam reikėjo badauti ir kasdien suvartoti ne daugiau kaip 500-600 kilokalorijų. Pasiryžęs šiam išbandymui pernai žurnalo “People” seksualiausiu pasaulio vyru išrinktas aktorius įrodė, jog kino ekrane gali būti ne tik moterų širdis tirpdantis raumeningas gražuoliukas, bet ir stiprus, valingas kovotojas už savo bei bičiulių gyvybes.

Acme Films nuotr.

Filme “Vidury vandenyno” pasakojama nuotykių kupina drama. 1820-ųjų metų žiemą banginių medžioklės laivas „Eseksas“ su 21 žmogaus įgula susidūrė su neįtikėtino dydžio kašalotu. Gigantiškas jūrų monstras atakavo laivą ir po kvapą gniaužiančios žūtbūtinės kovos su laivo įgula laivą paskandino.

Išsigelbėję įgulos nariai liko dreifuoti mažose valtelėse vidury vandenyno, už pusantro tūkstančio kilometrų nuo artimiausio kranto. Srovių nešami link Pietų Amerikos, vyrai dreifavo tris mėnesius.

Filmas „Vidury vandenyno“ į Lietuvos kino teatrus atkeliauja gruodžio 4 dieną.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis