Kalėdiniai sausainiai

Namus po truputį pradedu puošti nuo Advento pradžios, dovanas supakuoju likus kelioms savaitėms iki Kalėdų.

Šventinė muzika namuose skamba nuo pirmo šaltuko, kai lauke tiesiog pakvimpa žiema, o eglutę puošiu Kūčių vakarą. Visai kitas reikalas kalbant apie Kalėdinius kepinius. Gaminu juos dar rudenį ir mėgaujuosi. Dabar, mano nuomone, pat metas atsirinkti receptus, kuriuos vėliau norėsis dar kartą išsitraukti prieš pat šventes.

Kalėdiniai sausainiai mano namuose karaliauja anksčiau, per pačias šventes dažniausiai skanaujame tortus. O jei kažkas norit pieno su sausainiais palikti Kalėdų Seniui, tai išsisaugokit šį receptą vėlesniam metui.

Reikės:

350 g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
2 a.š. malto imbiero;
1 a.š. cinamono;
0,5 a.š. maltų gvazdikėlių;
0,5 a.š. maltų juodųjų pipirų;
0,5 a.š. kardamono;
0,5 a.š. malto muskato;
100 g margarino kepiniams;
175 g rudojo cukraus;
4 v.š. auksaspalvio cukraus sirupo;
1 didelio paplakto kiaušinio.

Gaminame

* Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir visais prieskoniais, pirštais į miltus įtriname margariną, tada įmaišome cukrų. Per vidurį padarome duobutę, supilame paplaktą kiaušinį ir cukraus sirupą. Užminkome vientisą tešlą. Ilgiau paminkius, tešla neturėtų lipti prie rankų.

* Ant lengvai pamiltuoto stalviršio iškočiojame tešlą į pusės centimetro storio lakštą. Formelėmis spaudžiame sausainius ir perkeliame juos į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 10 minučių. Kelias minutes leidžiame sutvirtėti skardoje, o pilnai atvėsti perkeliame ant grotelių.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis