Metus pradėkime energingai ir kultūringai!

Nauji metai, nauji planai, nauji pažadai – o ar yra tarp jų pažadas sau turiningai leisti laisvalaikį ir daugiau lankytis renginiuose? Jeigu taip, tuomet turime kelis pasiūlymus, ką nuveikti pirmąją metų savaitę. Jeigu ne – vis tiek žvilgtelėkite ir Naujuosius 2016-uosius pradėkite energingai ir kultūringai!

Pirmąją metų savaitę kviečiame pradėti neįprastai – šokant! Šį pirmadienį, P. Stulgos lietuvių tautinės muzikos instrumentų muziejuje Kaune, skambės gyva muzika, kuri kvies šokti polkas, valsus, fokstrotus, kadrilius ir kitus porinius šokius. Šokti mokins patyrę šokėjai, tad čia suspindėti galės visi – tiek mokantys, tiek nemokantys tradicinių šokių. Beje, renginys - nemokamas, tad nepraleiskite puikios progos kitaip pradėti Naujųjų metų darbingą savaitę.

Antradienį kviečiame apsilankyti intriguojančiame ir kiekvieną iš mūsų paliesiančiame Oskaro Koršunovo spektaklyje “Kankinys”. Pagal M. von Mayenburgo pjesę pastatytas spektaklis primena kino scenarijų, kuriame vyksta idėjų kova, kurioje svarstoma apie ekstremizmą ir religijos vaidmenį visuomenėje. Aistra, humoras ir susimąstyti priverčiantys akivaizdūs vakarietiškos visuomenės prieštaravimai įtraukia ir nepaleidžia viso spektaklio metu. Pjesėje pasakojama apie berniuką Benjaminą, kuris, atradęs Bibliją, ją nuolat cituoja ir paverčia aplinkinių kankinimo priemone. O kaip baigsis istorija tarp Benjamino ir jam iššūkį metusios biologijos mokytojos, pamatysite apsilankę spektaklyje šį antradienį Lietuvos nacionaliniame dramos teatre.

Trečiadienį visi kauniečiai laukiami Girstučio salėje, kur vyrai išpažins laiškuose savo gyvenimo vingius ir ypatumus. Nuotaikingos istorijos su neįtikėtinomis dedikacijomis ir puikiai išvystytomis mintimis, spektaklyje “Vyrų laiškai” privers pamąstyti bei sąžiningai ir atvirai pasikalbėti apie tai, kas dabar labiausiai jaudina. Žinomi Lietuvos aktoriai - Gytis Ivanauskas, Eimutis Kvoščiauskas, Sakalas Uždavinys, Andrius Žiurauskas bei Dalius Skamarakas - įkūnys skirtingus herojus, kuriuose kiekvienas žiūrovas lengvai atpažins save ar savo artimą. Taigi, apie ką galvoja vyrai sužinosite jau šį trečiadienį spektaklyje “Vyrų laiškai”.

Jeigu šiais metais pasižadėjote atrasti naują ir išskirtinį hobį, tebūnie tai molio lipdymas! Molio lipdymas, gali būti ne tik maloniu laisvalaikio užsiėmimu, tačiau ir veikti kaip terapija. Savęs pažinimo ir saviraiškos studijoje šį ketvirtadienį startuoja užsiėmimų ciklas “Molio terapija: jausmų, pasirinkimų ir įsitikinimų veiksmingumas“, kurio metu panirsite į savo vidinį pasaulį, vystysite savo kūrybiškumą, pasitikėjimą savimi bei, proceso metu, sukursite meno kūrinį, kurį galima perminkyti ir transformuoti. Šis renginių ciklas – tai puiki proga ne tik labiau pažinti savąjį aš, bet ir tobulinti save ir savo vidinį pasaulį, tad nepraleiskite progos išmokti šio to naujo bei atrasti tai, ką visuomet turėjote savyje.

Ar esate kada susirašinėję laiškais? Ar esate patyrę tą nekantrumo jausmą, kuomet pamatote kruopščiai išraitytą savo vardą ant laiško ir skubate jį atplėšti? Visi šie romantiški jausmai išgyvenami Birutės Mar spektaklyje “Laiškai į niekur”. Pasaulio literatūros genijų M. Cvetajevos, R. M. Rilkės ir B. Pasternako laiškai, tapę pjesės pagrindu, liudija, jog egzistuoja kita – kūrybos, dvasios realybė, kurioje galima išgyventi “romaną”, kokio, regis, nesugalvotų joks dramaturgas. Tūkstančiai kilometrų, skiriančių šiuos garsius poetus, įpina į įtemptą ir romantišką meilės trikampį, kuriame atsispindi anų dienų realijos artimos ir mūsų laikmečiui. Spektaklis “Laiškai į niekur” jau šį penktadienį Lietuvos nacionaliniame dramos teatre.

Daugiau renginių rasite Kur.lt svetainėje – apsilankykite ir išsirinkite kuo nudžiuginti save ir savo artimus žmones.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis