„Moteris“ pristato filmo „Danų mergina“ išankstinę premjerą

Vasario 5 d. Lietuvos kino teatruose bus pradėta rodyti 3 „Auksiniams gaubliams“ ir 4 „Oskarams“ nominuota biografinė drama „Danų mergina“. Bet MOTERIS ir „Forum Cinemas“ suteikia progą šį filmą pamatyti anksčiau – vasario 4 d. išankstinėje premjeroje.

„Danų mergina“ – tai sukrečianti garsios XX a. pradžios danų dailininkų poros Einaro ir Gerdos Wegenerių istorija. Žmona visomis išgalėmis palaikė savo vyrą, kad šis... taptų moterimi. 1931 metais Einarui Wegeneriui vienam pirmųjų pasaulyje buvo atlikta lyties keitimo operacija, pareikalavusi daugybės fizinių ir psichologinių jėgų. Einaras tapo Lili Elbe, bet mirė po penktosios operacijos, kuri, kaip jis tikėjosi, būtų suteikusi galimybę jam išnešioti kūdikį. Filme tikroji operacijų istorija kiek supaprastinta, daugiau susikoncentruojant į Einaro ir jo žmonos Gerdos jausmus.

Organizatorių nuotr.

Į Einarą ir Lili persikūnijo anglų aktorius Eddie Redmayne'as, pernai gavęs „Oskarą“ už vaidmenį kitoje biografinėje dramoje – filme apie profesorių Stepheną Hawkingą „Visko teorija“. Aktorius ir šiemet nominuotas „Oskarui“ už vaidmenį „Danų merginoje“. Taip pat JAV kino akademija atkreipė dėmesį į Gerdą Wegener suvaidinusią švedų aktorę Alicią Vikander – ji nominuota už geriausią antraplanį vaidmenį. Dar du „Oskarus“ filmas pretenduoja gauti už geriausią kostiumų dizainą ir už geriausią dailininko darbą.

Organizatorių nuotr.

„Danų merginą“ režisavo londonietis Tomas Hooperis, kurį labiausiai išgarsino tokie kino šedevrai kaip „Karaliaus kalba“ ir „Vargdieniai“. Filmas pastatytas pagal to paties pavadinimo amerikiečio Davido Ebershoffo romaną, parašytą remiantis Lili Elbe dienoraščiu, kurį jinai vedė galutinai atsisveikinusi su savo vyriškuoju „aš“.

Organizatorių nuotr.

Jausminga ir romantiška biografinė drama „Danų mergina“ Lietuvos kino teatruose startuos per vasario 4 d. išankstinę premjerą, kurią pristato MOTERIS.

Organizatorių nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis