3 skirtingi makiažai vienu akių pieštuku

Kad atrodytumėte efektingai tiek dieną, tiek vakare, nebūtina turėti visos spalvų paletės dekoratyvinės kosmetikos. Ir vienu akių kontūro pieštuku galite susikurti tris visiškai skirtingus stilius.

„Mary Kay“ visažistė Jelena Liaudieninė dalinasi trimis idėjomis, kaip, rankose laikant vieną akių pieštuką, pasidaryti visiškai skirtingus akių makiažus.

„Kai už lango oras niūrus ir pilkas, nerekomenduoju kurti spalvingo ir ryškaus makiažo. Iš minios išsiskirsite, tačiau ne taip, kaip norėtumėte. Efektingą akių makiažą galima sukurti ir viena priemone – akių kontūro pieštuku. Jis tinka ne tik akių kontūro paryškinimui, bet ir dūminiam akių makiažui sukurti. Be to, į rankinę nereikės sutalpinti visų turimų akių šešėlių palečių. Vienas pieštukas delninukėje gali padaryti stebuklus“, – teigia kosmetikos kompanijos visažistė.

Efektingam akių makiažui geriausiai tinka juodos spalvos pieštukas, tačiau tinka ir tamsiai rudos spalvos. Kad kiekvienas makiažas atrodytų gražiai, prieš tai reikėtų paruošti veido odą: padengti ją atspalvį sulyginančiu CC kremu arba kremine pudra. Kad veidas atrodytų tobulai lygus, jį dar galite padengti permatoma biria pudra.

Dėmesys lūpoms

„Mary Kay“ nuotr.

Pirmasis visažistės siūlomas makiažas puikia tiks toms, kurios nori akis paryškinti subtiliai, o visą dėmesį nukreipti į lūpas. Kuriant šį makiažą, J. Liaudinienė siūlo tradicinį juodą akių kontūro pieštuką pakeisti tamsiai rudo atspalvio pieštuku. Juo brėžkite liniją ties akiduobės linkiu ir lengvai ją išretušuokite. Blakstienas paryškinkite tušu.

Akių kontūro pieštuką panaudokite ir dažydamos lūpas. Iš pradžių lūpas padenkite pastaruoju metu vienu madingiausių bordo atspalvių – marsala. Servetėle nuimkite dažų perteklių. Tada apveskite lūpas tuo pačiu pieštuku, kuriuo dažėte akis, ir išretušuokite jį į lūpų centrą, kad jis gražiai susilietų su lūpų dažų spalva. Makiažą galite užbaigti švelniai persikiniu atspalviu paryškindamos skruostikaulius, užfiksuodamos makiažą.

„Katės akys“

„Mary Kay“ nuotr.

Šis stilius griežtesnis, dvelkiantis retro. Jis puikiai atrodys tiek dieną, tiek vakare. „Katės akių“ makiažui visažistė rekomenduoja naudoti tik juodą akių kontūro pieštuką. Kad makiažas atrodytų efektingai, pasak J. Liaudinienės, reikia itin kruopščiai paruošti odą, kad ji atrodytų tobulai lygi.

Kurdamos katės akių makiažą, juodu pieštuku brėžkite gana storą tiesią liniją palei viršutinio voko blakstienas, pratęsdamos ją smilkinių link. Griežtų apribojimų linijos ilgiui nėra: ji gali būti vos ilgesnė nei blakstienų linija arba gerokai nutįsti smilkinių link. Užmerkus akis linija turi būti tiesi, atmerkus – vizualiai matyti išlinkimas puslankiu. Tai grafinis makiažas, linija griežta ir ryški, jos išretušuoti nereikia. J. Liaudinienė rekomenduoja, nubrėžus liniją, neskubėti atsimerkti - tegu pieštuko dažai gerai užsifiksuoja, kad atsimerkus neliktų atspaudo ant viršutinės voko dalies.

Užbaigti šiam stiliui rinkitės tradicinės sodrios raudonos spalvos lūpų dažus. Jie pabrėš retro stilių ir sukurs visada madingą klasikinį juodos ir raudonos derinį.

Dūminis makiažas

„Mary Kay“ nuotr.

Įprasta dūminį akių makiažą kurti kelių atspalvių šešėliais, tačiau ir turint vieną akių kontūro pieštuką galima išgauti norimą efektą. Kaip tai padaryti? Pieštuku brėžkite storą liniją per judančią viršutinio voko dalį ir ją kruopščiai išretušuokite į viršų. Retušuojant judanti voko dalis turi likti tamsiausia, o kylant į viršų – pieštuko atspalvio intensyvumas mažėti. Tą patį darykite ir ties apatinių blakstienų linija, tik čia pieštuku brėžkite plonesnę liniją ir ją lengvai išretušuokite žemyn. Išretušuos linijos turi susitikti išoriniame akies kamputyje.

Šiame makiaže akys yra pakankamai ryškios, todėl kosmetikos kompanijos visažistė rekomenduoja subtiliai paryškinti lūpas nude atspalvio lūpų dažais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis