Kas taps Lietuvos metų stilingiausiu vyru? Balsuokite!

Jau šį penktadienį, vasario 12 d. Lietuvoje prasidės pirmoji „Vyrų mados savaitė“.

Į jos atidarymą projekto sumanytojai vyrų stiliaus namų „Trend Wave“ įkūrėjos Marija Palaikytė ir Julija Valiulienė bei renginių organizavimo agentūros „ReKūrai“ vadovas Aurimas Kamantauskas atidarymą pakvietė menininką Daniele Cavalli, garsaus dizainerio Roberto Cavalli sūnų. Lietuva pirmą kartą sulaukia pasaulinio garso mados ir modernaus meno insdustrijos žvaigždės dėmesio, kuris asmeniškai pristatys savo unikalią meninę instaliaciją „Prelude“.

Danielle Cavalli ilgą laiką dirbo kūrybos direktoriumi Roberto Cavalli mados namuose, kur buvo atsakingas už vyriškos linijos kūrimą. Šiuo metu žymus vyras yra gerai žinomo menininkų judėjimo „Duskmann“ narys, o jo pagrindinė misija yra atskleisti ryšį tarp kontrastų plačiąja prasme - tiek apjungiant skirtingas meno rūšis, tiek parodant ryšį tarp šiuolaikinio meno bei dizaino. Kartu su bendraminčiu Edoardo Ciccone menininkai Vilniuje pristatys savo pirmąją meninę instaliaciją „Prelude“, kurios fizinis ir jungiamasis taškas yra vienas didžiausių pasaulyje, unikalus, natūraliai susiformavęs brangusis akmuo – raudonas jaspis (angl. red japser). Labiausiai stebina tai, kad forma ir akmens spalva yra kaip tikra žmogaus širdis ir čia prasideda individuali žiūrovo patirtis, kur suteikiama laisvė saviraiškai ir supratimui.


Ši paroda ir ypatingų jos autorių vizitas ne tik papuoš debiutinės „Vyrų mados savaitės“ atidarymo renginį, bet ir padovanos naujų įspūdžių belaukiantiems artėjančios šv. Valentino dienos“, - įsitikinęs renginių organizavimo ir komunikacijos agentūros „ReKūrai“ vadovas Aurimas Kamantauskas. „Net toną sverianti akmeninė širdis tokia įspūdinga ir įtaigi, kad gali sužadinti netikėtus pojūčius, įkvėpti pasipiršti ar tiesiog tapti išskirtine ir netikėta idėja siekiantiems nustebinti savo mylimąjį ar mylimąją, pakviečian į išskirtinį pasimatymą parodoje“, - sako renginių režisierius A.Kamantauskas.

“Vyrų stiliaus namų “Trend Wave” pamatinė idėja yra apjungti madą ir meną. Visada akcentuoju išskirtinę mados, kaip itin plataus spektro fenomeno, reikšmę. Tad ir pirmoji “Vyrų Mados Savaitė” yra ypatingo turinio renginys. Mūsų pristatoma instaliacija „Prelude“ buvo parodyta Romoje ir Veronoje, kur turėjo didelį pasisekimą ir sulaukė išskirtinio tiek modernaus meno profesionalų, tiek spaudos dėmesio bei buvo detaliai aprašyta Italijos „Vogue“. Didžiuojuosi, kad mums pavyko pakviesti menininkus atvežti šią ypatingą parodą į Vilnių anksčiau, nei ją pamatys Milanas ir Paryžius, kur numatytos sekančios ekspozicijos“, - džiaugiasi vyrų stiliaus namų „Trend Wave“ įkūrėja ir bendraturtė Marija Palaikytė, kurios asmeninė pažintis su Danielle Cavalli užsimezgė studijuojant mados tendencijų prognozavimo magistrą Florencijoje.

„Veiklos pradžioje mes dirbome su vyrų mada - individualus stiliaus kūrimas ir vyriškų aksesuarų pardavimas, - pasakoja M.Palaikytės verslo partnerė Julija Valiulienė. „Tuo pat metu mes skyrėme daug dėmėsio moderniajam menui. Kas pusę metų „Trend Wave“ pristato naują parodą. Visa tai pradėjome su vienu iš žymiausių menininkų Lietuvoje - Vilmantu Marcinkevičiumi ir vis dar tęsiame šią tradiciją organizuodami įvairius mados ir meno renginius. Menininkų judėjimo „Duskmann“ parodos atvežimas į Lietuvą – tai dar vienas žingsnis, sustiprinantis mūsų pagrindinį tikslą šviesti visuomenę ir suteikti žmonėms naujų teigiamų emocijų bei naudingos patirties“, - sako J.Valiulienė.

Paroda bus pristatyta naujausiame ir moderniausiame šalies verslo centre K29, įsikūrusiame Vilniuje, Konstutucijos pr. 29. Čia vyks ir kiti pagrindiniai „Vyrų mados savaitės“ renginiai – Metų stilingiausių vyrų apdovanojimai bei susitikimai ir kūrybinės dirbtuvės su Lietuvos ir Italijos mados industrijos atstovais. Paskaitos, į kurias bilietus platina „Tiketa“, vyks vasario 20 d. Tarp pranešėjų - kvepalų kūrėjas Aistis Mickevičius, italų klasikinės mados kūrėjas Massimiliano Donnarumma, mados tendencijų prognozuotoja-analitikė Marija Palaikyt „Duskmann“ narys Eduardo Ciccone. Būtent jis prieš mėnesį atvyko į Lietuvą ir iš pasiūlytų parodos eksponavimui galimų vietų pasirinko elipsės formos verslo cenrtą K29. Meninininkų instaliaciją nemokamai bus galima aplankyti visą vasario mėnesį, darbo dienomis nuo 9 iki 20 val. Šią galimybę vilniečiams ir miesto svečiams dovanoja Italų kultūros institutas, Italijos respublikos ambasada ir Vilniaus miesto savivaldybė.

Pirmoji „Vyrų mados savaitė“ kviečia ne tik aplankyti menininkų judėjimo „Duskmann“ instaliaciją „Prelude“, bet ir susipažinti su dar viena išskirtine mados pasaulio asmenybe - jau nuo vasario 13 d. kino teatre „Pasaka“ bus parodyti du filmai apie Yves‘ą Saint Laurent‘ą.

Projektą vainikuos Metų stilingiausių vyrų apdovanojimai. Tarp pretendentų – stilingiausi šalies verslininkai, dizaineriai, menininkai, kuriuos per pastaruosius metus stebėjo ir šiems apdovanojimams nominavo vyrų stiliaus namai „Trend Wave“ ir tarptautinis mados žurnalas „L‘Officiel“. Stilingiausią Lietuvos vyrą išrinks portalo vyriškai.lt skaitytojai. Balsavimas vykdomas iki vasario 18 d.

Pretendentai į Metų stilingiausių vyrų apdovanojimus:

Romualdas Bakutis – verslininkas
Beissoul ir Einius – elektroninės šokių muzikos atlikėjai
Naglis Bierancas – fotografas, šokėjas
Antanas Bosas - verslininkas
Linas Cicėnas – Cica – menininkas
Žilvinas Grigaitis - verslininkas
Vaclovas Gumuliauskas - modelis
Alfas Ivanauskas – kulinaras, prekės žėnklo projekto „Virtuvės Mitų Griovėjai“ įkūrėjas
Gražvydas Ivaškevičius - mados industrijos atstovas
Andrius Jankauskas – drabužių salonų „Du broliai“ bendraturtis
Justinas Jarutis - muzikos grupės „Freaks On Floor“ lyderis
Algirdas Kaušpėdas – architektas, legendinės Lietuvos grupės „Antis“ lyderis.
Mantas Lesauskas – interjero detalių džentelmenams kūrėjas
Vladas Mackevičius – Maskvoje gyvenantis dailininkas
Ignas Maldžiūnas – fotografas, keliautojas
Makchu Pikchu - intelligent/pop/rock grupė
Vilmantas Marcinkevičius – vienas žymiausių Lietuvos šiuolaikinio meno atstovų.
Linas Masiokas – Mados fotografas
Jogaila Morkūnas – renginių organizatorius
Raimundas Pasternackis – kirpimo meistras.
Giedrius Paulauskas – dizaineris
Adomas Pečiukas – viešųjų ryšių konsultantas
Mantas Petruškevičius – floristas, vestuvių ir renginių stilistas, prekės ženklo „Flower Couture by Mantas Petruškevičius“ įkūrėjas
Sigitas Praspaliauskas – barmenas, aksesuarų kūrėjas
Saulius Prūsaitis – muzikos grupės „Happyendless“ vokalistas, TV projekto „X faktorius“ teisėjas
Vytautas Rumšas – Lietuvos teatros, kino, televizijos aktorius, TV laidų ir renginių vedėjas.
Egidijus Sidaras – Mados namų „Cantas“ dizaineris
Eugenijus Skerstonas – Socialinių mokslų daktaras, trijų albumų apie Vilniaus interjerą autorius.
Marius Stanevičius – Stilistas, batų prekių ženklo „Boc‘caro“ įkūrėjas
Juozas Statkevičius - dizaineris, teatro kostiumų dailininkas
Romas Zakarevičius – viešbučio ir restorano „Stikliai“ bendraturtis
Gabrielis Žvirblis – menininkas

O kas, jūsų vertinimu, yra vertas metų stilingiausio vyro vardo? Įrašykite!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis