Kiekvieną dieną praleiskite prasmingai

Kasmet minėdami Lietuvos valstybės atkūrimo dieną, galime pasidžiaugti, kad turime tiek daug galimybių ir pasirinkimų savo dienas leisti taip, kaip norime – dirbti mylimą darbą, lankytis įvairiausiuose renginiuose, išbandyti naujas pramogas ar sužinoti šį tą naujo. Tad švęskite šią gražią dieną, o kartu ir visą savaitę, taip kaip trokštate – nes esame laisvi rinktis!

Savaitę siūlome pradėti nuo labai aktualaus ir praktiško visoms moterims (ir ne tik) renginio “Pagrindiniai namų tvarkymo principai: paversk savo namus šventove!”. Juk visos pasvajojame, jog grįžus po darbų į namus mus pasitiktų ramybė ir harmonija. O kaip to pasiekti, seminare pamokys Giedrė Bagdonienė - žmona, dviejų vaikų mama, teisės studijų magistrė, sertifikuota veido jogos trenerė. Seminaro metu išgirsite, kaip tvarkyti namus efektyviai ir per kuo trumpesnį laiką, kaip atsirinkti daiktus, kurie puoš ir skleis džiaugsmą Jūsų namuose ir, galų gale, kaip išlikti elegantiška ir įkvepiančia savo namų mūza. Prasmingas ir moteriškas renginys jau šį pirmadienį studijoje “365”, Vilniuje.

Antradienį kviečiame apsilankyti studijoje “Dvi Taurės Meno”, kurioje patirsite kūrybos polėkį. Patirtis ir mokėjimas “gražiai piešti” šiame užsiėmime nėra svarbiausi. Svarbiausia - noras sukurti šį tą gražaus ir pasiduoti užplūstančiai kūrybai. Šiandieną švęsim Lietuvos Nepriklausomybę bei tapysim improvizaciją “Lietuva”. Patyrusi tapytoja žingsnis po žingsnio papasakos, kaip nutapyti paveikslą, o jums tereikės paimti į rankas teptuką, taurę ir mėgautis malonia kompanija. Tad išdrįskite išbandyti šį tą naujo – galbūt atrasite savo naują aistrą?

Lietuvos Nepriklausomybės dieną švęskite kartu su legedine roko opera “Jūratė ir Kastytis”. Naujai atgimusioje operoje išvysite pirmą kartą Kastytį įkūnysiantį Vaidą Baumilą, o pati opera papildyta naujomis negirdėtomis arijomis. Nuostabi meilės istorija žiūrovų širdyse iki šiol gyva, tačiau šis pastatymas nustebins visus gerbėjus įdomiais, iki šiol nematytais, režisūriniais sprendimais bei kostiumais. Sakmėmis apipinta lietuviško pajūrio meilės istorija suskambės jau šį antradienį Compensa Koncertų salėje, Vilniuje.

Trečiadienį tęsiame patriotinę temą ir kviečiame į Vilniaus kamerinio teatro spektaklį “Vertėjas”. Šiame spektaklyje telpa visa meilė ir neapykanta Lietuvai, o spektaklio herojais virsta žmonės, kurie myli Tėvynę iš tolo, nes kiekvienas turėjo vis kitokių priežasčių ją palikti. Pagrindinis “Vertėjo” herojus Julius, gyvenantis Buenos Airėse, kiekvieną rytą sulaukia skambučių iš Jungtinės Karalystės valstybės institucijų, kad padėtų susikalbėti su į bėdą papuolusiais tautiečiais. Dabar Juliaus Lietuva — gatvėje atsidūrusi pensininkė, socialinės rūpybos sistemą išnaudojantis bedarbis, į prostituciją parduota mergina ir skambutis, netikėtai sujaukęs jo patogų, teisingą, kiek aptingusį gyvenimą. Tad kaip baigsis ši istorija pamatysite jau šį trečiadienį apsilankę tikrais įvykiais paremtame spektaklyje “Vertėjas”.

Esate prisiekusi miuziklų gerbėja? Tuomet ketvirtadienį būtinai apsilankykite Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre, kurio scenoje išvysite miuziklą “Kaip prasisukti versle be didelio vargo”. Brodvėjų užkariavusiame miuzikle veiksmas vyksta “Pasaulinėje Vartelių Kompanijoje”, kurioje savo karjeros aukštumų bando pasiekti jaunas langų valytojas J. Pjerpontas Finčas (vaidina Vaidas Baumila). Čia jis susiduria su konkurencija ir apkalbomis, romantika ir intrigomis, lengvai prasisukančiais verslo “bebrais”, gražiomis sekretorėmis, kompanijos vakarėliais, kavos manija ir, žinoma, tikra meile. Verslo satyros ir ironiškų karjeros instrukcijų kupinas miuziklas jau šį kevirtadienį!

Penktadienį kviečiame apsilankyti įdomioje ir šiek tiek filosofiškoje diskusijoje “Tradicija kaip pasirinkimas”. Diskusijos metu bus pristatoma Nerijos Putinaitės knyga “Nugenėta pušis. Ateizmas kaip asmeninis apsisprendimas tarybų Lietuvoje”. Autorė, kartu su tėvu Viktoru Timoninu, kun. Reinholdu Moru, etnologe Elena Matulioniene, Gabriele Gailiūte-Bernotiene bei vakaro moderatoriumi kun. dr. Sauliumi Stumbra kvies padiskutuoti apie Lietuvoje vykdytą ateizavimo politiką. Sovietinė valdžia turėjo tikslą - atitraukti visuomenę nuo Katalikų Bažnyčios, kurią valdžia suvokė kaip politinį priešą, įtakingą jėgą, gebančią telkti ir organizuoti žmones. Ką apie tai mano diskusijos dalyviai, sužinosite apsilankę nemokamame renginyje, kuris vyks jau šį penktadienį Klaipėdos etnokultūros centre.

Daugiau renginių pasiūlymų rasite pramogų ir renginių portale Kur.lt. Naudokitės proga kiekvieną dieną praleisti prasmingai, atrasti naujas miesto erdves, savo ausis pamaloninti muzikiniais pasirodymais, o akis – naujausiais ir laiko patikrintais spektakliais. Kur.lt – už Tavo pramogas - Tavo mieste!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis