Aistės Smilgevičiūtės naujausia kompaktinė plokštelė vaikams „Tilidūda“

Vaikiškų dainelių rinkinys „Tilidūda“- tai dešimt specialiai ikimokyklinuko ir pradinuko ausiai aranžuotų žinomų ir šiek tiek primirštų, tačiau smagių lietuvių liaudies dainelių.

Šis leidinys – animuotų dainelių rinkinio „Tilidūda“, kurį galima rasti tokio pat pavadinimo kanale Youtube svetainėje, garso takelis. Prieš porą mėnesių startavęs, šis kanalas susilaukė didelio dėmesio – peržiūros seniai perkopė pusės milijono ribą.

„Animuotų dainelių garso takelį nusprendėme išleisti atskiru disku galvodami, kad kartais mažyliams taip bus patogiau – tėveliai galės leisti kompaktinę plokštelę kelionių automobiliu metu ar namuose, vaikui žaidžiant,” – pasakoja projekto dalyvė atlikėja Aistė Smilgevičiūtė. „Be to, diske išgirsite ir tų pačių dainelių fonogramas, tad mažieji su tėveliais patys galės dainuoti ir mokytis,”- priduria Aistė.

Dainų aranžuotes kūrė grupės „Skylė“ lyderis Rokas Radzevičius, o įrašė jas pasitelkęs savo šeimos narius – žmoną atlikėją Aistę Smilgevičiūtę bei keturmetį sūnų Eivyduką.

„Įrašinėti ir perteikinėti vaikiškų dainelių personažus buvo labai smagu – ypač visai mūsų šeimai patiko įgarsinti naminių gyvūnų garsus dainoje „Aš turėjau gaidį“. Kriuksėjome, žvengėme ir mekenome,“ – linksmomis akimirkomis dalijasi Aistė Smilgevičiūtė.

„Instrumentus aranžuodamas rinkausi tokius, kurių skambesys būtų mielas vaiko ausiai – skaidrių, šiltų, tyrų spalvų. Apmąstytas buvo ir kiekvienos dainelės tempas, kad tiktų mažiesiems, stengiausi išlaikyti jautrumą ir subtilumą”- apie darbą prie dainelių pasakojo Rokas Radzevičius.

Į rinkinį „Tilidūda“ įtraukta dešimt dainelių: „Du gaideliai“, „Plaukė žąselė“, „Tindi rindi riuška“, „O tai arklys“, „Tili tili dūda“, „Žvirbli žvirbli“, „Šarkele varnele“, „Vai, ir atbėgo baikštusis elnias“, „Aš turėjau gaidį“ ir „Iškėlė žvirblelis didelę puotą“. Daineles atrinkti padėjo Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto mokslo darbuotoja Aušra Žičkienė, kuri kartu su savo anūkėlės mama Evelina Žičkiene yra ir viso „Tilidūdos“ projekto sumanytoja.
Kompaktinio disko autoriai leidinį pristatys ir Tarptautinėje Vilniaus knygų mugėje sekmadienį , 02 28, Muzikos salėje 11 val. Ten pat diską bus galima ir įsigyti.

Nuoroda į Youtube kanalą:
https://www.youtube.com/channel/UC0q9AL-6g67UFz9bfIEfsxw

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis