Jūsų sausai odai reikalingas itin jautrus prisilietimas

Pavasarį pasikeitusios oro sąlygos ypač veikia sausą ir jautrią odą.

Kaip šiltąjį sezoną sausiaodėms pasitikti kuo džiugiau, pataria gydytoja dermatologė Aušrinė Ramanauskaitė.

Problema

Tyrimai rodo, kad kas antra moteris teigia jaučianti odos tempimą, o 38 proc. – kad oda yra sausa. Nors priemonių sausai odai daugybė, išsausėjimo atvejų per pastaruosius 30 metų padaugėjo triskart, tad sausumas yro viena dažniausių šiuolaikinės moters problemų.

Su kokiais išbandymais kasdien susiduria mūsų oda? Veikiama šalčio, permainingo oro, vėjo, karščio, oro kondicionierių, ji netenka drėgmės. Jei prausiame odą muilu, dažnai naudojame prausimosi želę, apsauginis odos sluoksnis dar susilpnėja. O dar nesubalansuota mityba, vaistai, alkoholis... Net į odą besitrinantys drabužiai ją įjautrina! Lipidų gamybą mažina ir odos ragėjimo procesus spartina hormonų kaita per menopauzę.

Sausa oda atrodo papilkėjusi, gali atsirasti rausvų dėmių, įtrūkimų ar net žaizdų. Kaip tokiai padėti?

Kaip padėti

Pirmiausia atkreipkite dėmesį, kokius prausiklius ir valiklius naudojate. Jie turėtų būti bemuiliai, be parabenų, odai tinkamo pH. Reikėtų vengti labai karšto vandens, nes šis dar labiau sausina odą (ideali vandens temperatūra – apie +34 °C). Labai svarbu nupraustą odą drėkinti – tam puikiai tinka emolientai. Jų sudėtyje nėra odą dirginančių medžiagų.

Kartais išsausėja ir sudirgsta oda aplink akis. Jai padės raminamasis kremas „Topialyse Palpebral“. Ši priemonė tinka ir nešiojantiems kontaktinius lęšius bei vartojantiems vaistus – ji patikrinta ne tik dermatologų, bet ir oftalmologų.

Galime ramiai gražios laukti pavasario... Juk graži oda – tai pirmiausia sveika oda.

Norintiems išbandyti prancūzų kompanijos „SVR“produktus, kviečiame dalyvauti konkurse!

Užsakymo nr.: PT_70549902

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis