Kaip sukurti makiažą, kuris atjaunins 5 metais

„Raudonai pasidažius lūpas, norisi koketuoti, žaisti ir flirtuoti. Nebūčiau net pagalvojusi, kad raudonos lūpos moteriai prideda amžiaus“, – sako raudonų lūpų dažų nevengianti kino ir teatro aktorė Valda Bičkutė.

Stereotipas, kad raudonai lūpas pasidažiusi moteris atrodo kiek vyresnė, aktorės neatbaido nuo raudonų lūpų dažų. Priešingai, ryškios lūpos V. Bičkutei suteikia žaismingumo ir jaunatviško gyvybingumo.

„Raudonos lūpos man nieko bendro neturi su amžiumi. Nuo vaikystės prisimenu, kad mama visada būdavo pasidažiusi lūpas. Raudonos lūpos man – moteriškumas tiesiogine to žodžio prasme. Ypatingai pavasarį, kai būnam po žiemos tokie visi papilkėję ir pavargę, tas raudonumas labai atgaivina. Man patinka ir klasikinis derinys, – juoda suknelė ir raudoni lūpų dažai, – ir kasdienis, pavyzdžiui, raudonos lūpos prie džinsų. Manau, į raudoną lūpų spalvą reikia žiūrėti liberaliai ir nebijoti stereotipų”, – teigia neretai su ryškiai raudonomis lūpomis matoma aktorė.

V. Bičkutei pritaria ir drąsiau raudonai lūpas ryškinti pataria ir „Mary Kay“ visažistė Jelena Liaudinienė. Pasak jos, sodrūs ir ryškūs lūpų dažai reikalauja didesnio dėmesio visam makiažui, tačia ir jauniau atrodyti norinčios moterys neprivalo vengti raudonų lūpų.

„Ir su raudonomis lūpomis galima susikurti makiažą, kuris leis atrodyti penkeriais metais jaunesnei. Tereikia žinoti keletą taisyklių, kaip teisingai pasidažyti, kai mūsų akcentas – ryškios ir gyvybe pulsuojančios raudonos lūpos. Visa paslaptis ne pačiose raudonose lūpose, bet tai, ką sukursime aplink jas“, – sako kosmetikos kompanijos makiažo meistrė.

Su raudonomis lūpomis – 5 metais jaunesnė

Norint sugriauti stereotipą, kad raudonos lūpos prideda metų, J. Liaudinienė pirmiausiai pataria būtinai pasirūpinti veido oda ir tvarkingu jos padengimu, nes raudona lūpų dažų spalva atkreipia dėmesį ne tik į lūpų zoną, bet ir į visą veidą. Kuriant raudonų lūpų makiažą, reikia gerai užmaskuoti visus veido odos nelygumus ir sulyginti jos atspalvį. Ypatingą dėmesį reikia atkreipti į veido odą aplink lūpas.

Norint, kad raudonos lūpos ir visas makiažas atjaunintų, nereikėtų akcentuoti akių. Tegul visas dėmesys krypsta į patraukliai raudonas lūpas. Jeigu akis vis tiek norisi paryškinti, J. Liaudinienė pataria naudoti tik švelnių tonų spalvas. Labiausiai prie raudonų lūpų tinka „nude“ (neutralių spalvų) makiažas.

Raudoni lūpų dažai paryškina apatinę veido dalį, todėl, norint geriausio efekto, svarbu pasirūpinti ir savo plaukais. Tinka tiek klasikinės šukuosenos, kaip aukštai sukelti plaukai ar „kriauklė“, tiek laisvesnis kuodas. Svarbiausia – plaukai turi atrodyti tvarkingai.

Raudonų lūpų makiažas su V. Bičkute

V. Bičkutė teigia pastebėjusi, kad raudoni lūpų dažai moteriai tarsi plačiau atveria akis. „Ypač jeigu akys mėlynos, ryškus raudonų lūpų kontrastas jas tarsi įžiebia. Tai dar vienas geras dalykas, skatinantis dažniau iš kosmetinės išsitraukti raudonus lūpų dažus“, – sako aktorė.

Kaip susikurti makiažą, leisiantį suspindėti moteriškumu ir jaunyste?

1. Kruopščiai padenkite veidą makiažo pagrindu, užmaskuokite visus nelygumus ir sulyginkite veido atspalvį. Užbaikite permatoma biria pudra, kuri išsaugos tolygų ir matinį veido atspalvį.

2. Akių makiažas turi būti švelnus, artimas natūraliems atspalviams, todėl judančią voko dalį padenkite mineralinių vokų šešėlių atspalviu Moon stone. Ties viršutinio voko gilinimo linija rinkitės kiek tamsesnį Honey spice atspalvį, o pačią gilinimo liniją paryškinkite Antique rose atspalvio šešėliais. Toks spalvų perėjimas leis sukurti neryškų ir jaunatvišką akių makiažą.

Organizatorių nuotr.

3. Akis apveskite Steely atspalvio akių kontūro pieštuku. Paryškinkite blakstienas tušu.

Organizatorių nuotr.

4. Laikas paryškinti lūpas. Pirmiausia apveskite jas permatomu lūpų kontūro pieštuku, kuris užpildys visas raukšleles aplinks lūpas, padės sukurti nepriekaištingą lūpų zonos išvaizdą ir neleis išsilieti lūpų dažams.

Organizatorių nuotr.

5. Kruopščiai lūpas padažykite raudonais lūpų dažais, kurie tobulai paryškins lūpas ir sukurs žaismingą, bet kartu ir moteriškumu dvelkiantį makiažą.

Organizatorių nuotr.

6. Makiažą užbaikite šilto atspalvio skaistalais paryškindamos skruostikaulius.
Prie tokių ryškių ir gyvybingų lūpų labiausiai tinka pasitikėjimą savimi spinduliuojanti koketiška šypsena!

Organizatorių nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis