Cukruoti riestainiai

Sausainiai daugeliui primenantys mokyklos laikus, rasti knygoje „Nostalgiški skanumynai“, recepte naudojamas rudasis cukrus, bandžiau ir su juo, bet man kažkaip paprastas cukrus geriau ir tolygiau prie jų prilipo. Ir geriau tešlą dalinti į daugiau dalių, nes man riestainiai gavosi storoki.

10 riestainių reikės:

450 g miltų
100 g sviesto
100 g cukraus
4 v.š. saldinto sutirštinto pieno
1 nedidelio kiaušinio
1 a.š. vanilinio cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
50 ml pieno
žiupsnelio druskos
cukraus riestainiams apibarstyti

Gaminame

1. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi, sutirštintu pienu ir kiaušiniu.

2. Į tešlą suberkite cukrų, druską, supilkite pieną.

3. Miltus persijokite ir sumaišykite su kepimo milteliais. Juos iš lėto suberkite ir užminkykite tąsią tešlą ir dėkite ją pusvalandžiui į šaldytuvą, taip ji sutvirtės riestainius bus lengviau formuoti.

4. Po to, tešlą padalinkite į 10 lygių dalių. Rankomis iš kiekvieno gabalėlio formuokite pailgus volelius ir iš jų formuokite aštuoniukės formos riestainius.

5. Tuomet į lėkštę įberkite cukraus ir kiekvieną rietainį pavoliokite cukruje ir dėkite cukruota puse į viršų kepimo popieriumi išklotoje skardoje. Kepkite iki 200ºC įkaitintoje orkaitėjė apie 10-15 minučių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis