Kokį moters įvaizdį šiemet prognozuoja mados dizaineriai

Pastaruoju metu vykstančios mados savaitės jau gvildena 2016 m. rudens tendencijas. Italų kūrėjai šalin nustūmė švelnią romantiką išaukštinę kūrybingos, bet stiprios ir nepriklausomos moters įvaizdį.

Naujojo „mašinų amžiaus” merginas mados namai „Max Mara”sugrąžino atgal į netolimą praeitį, kurioje žemiškos didvyrės jau vairavo sportinius automobilius, pilotavo lėktuvus, laimėjo laboratorijos bandymų konkursus, leido teisės aktų įstatymus ir dirbo abiejose kameros pusėse.

Legendiniame Bauhaus, studijuojančių moterų buvo daugiau nei vyrų. Weaving Workshop dirbtuvių metu muzikantė Gertrud Grunow išdėstė radikalias dinamikos teorijas tarp garso, spalvos ir fasono. Pritaikydamos Gertrud žinias praktiškai, jos studentės (beveik tik merginos), supažindino pasaulį su muzikantės meniškomis kompozicijomis, kurios buvo lyg muzika akims. Klasikiniai mados namų atspalviai, langeliai, milžiniški ševronai, ryškių spalvų akcentai atminė to meto idėjas bei nuotaiką. Tarsi menininko prisilietimais naujai interpretuota Whitney Bag rankinė dominavo naujoje rudens-žiemos kolekcijoje.



Mados namų "Max Mara" nuotr.

Žėrintys audiniai bei plastiku dengta vilna, slidi lyg šlapias vaškas, kašmyras bei gauruotas alpakų kailis tapo vienais pagrindinių kolekcijos akcentų. Drabužiai, kuriuos moterys pionierės vilkėjo savo drėgnose dirbtuvėse ir filmų studijose, transformuoti į prabangius kombinezonus bei sukneles odinėmis petnešėlėmis ir didelėmis lopo stiliaus kišenėmis, čia tilptų įrankių rinkinys ar senovinės filmų juostos.



Mados namų "Max Mara" nuotr.

Ankstyvą rytą Phys Ed klasės buvo skirtos aktyviai Bauhaus studentų veiklai, būtent šios pamokos įkvėpė mados namus kolekcijoje pristatyti megztas trumpikes bei aptemptus džemperius. Sunkūs, blizgios bei ponio odos oksfordų stiliaus batai su kulnu sukuria ilgesnių kojų įspūdį. Modernūs, konstruktyvaus kirpimo paltai – siauri ties pečiais, siekiantys kulkšnis – visuomet elegantiški, gražūs ir madingi. Tai dinamiška, energinga, modernizmu alsuojanti 2016 m. rudnes ir žiemos kolekcija.

Daugiau kolekcijos nuotraukų - fotogalerijoje:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis