9 klaidos, kurias darome valydami namus

Galbūt tai darote nuolat, nes taip esate išmokę, ir nenutuokiate, kad taip kenkiate ne tik savo daiktams, bet ir sveikatai.

1. Kriauklė išsivalo rankomis plaunant indus

Netiesa. Šveičiant puodus ir keptuves (jau neminint pjaustymo lentelės, and kurios pjaustėte žalią mėsą), purvas ir bakterijos prilimpa prie kriauklės sienelių. Kad ji vėl blizgėtų ir būtų švari, būtina dėmesio skirti ir kriauklei.

2. Neverta ištuštinti siurblio dulkių maišelio, kol jis nėra pilnas

Deja, klystate. Dulkių siurblio maišelį reikia iškratyti vos jo prisipildo trečdalis, kitu atveju, siurblio traukimo jėga nebebus tokia stipri.

3. Nieko tokio, jei pamirštu uždaryti indaplovės plovimo kamerą

Skirkite kelias papildomas sekundes tam, kad patikrintumėte, ar uždarėte dozatoriaus dangtį prieš įjungiant indaplovę. Jei leisite plovimo skysčiui išbėgti iš plovimo kameros, skystis nubėgs į indaplovės dugną ir bus išplautas į kanalizaciją, kai tik pradės bėgti vanduo. Tokiu būdu jūsų indai bus šlapi, bet ne švarūs.

4. Kilimėlis prie durų – tik dekoro elementas

Iš tikrųjų, naudoti durų kilimėlį, prie kurio prikimba purvas, yra vienas protingiausių pasirinkimų, siekiant sumažinti dulkių ir purvo patekimą į namus. Ir tai reiškia mažiau valymo.

5. Plaušinės vonioje išdžiūsta savaime

Šie minkšti vonios įrankiai suteikia drėgną ir šiltą terpę bakterijoms veistis. Rekomenduojama keisti vonios kempines kas 3-4 savaitės.

6. Skalbdama mašina naudoju tą patį skalbiklį, kuris skirtas ir skalbimui rankomis

Nenaudokite tų pačių skalbimo priemonių skalbdami mašina ir skalbdami rankomis. Pastariesiems reikia šiek tiek švelnesnės priežiūros. Skalbimo priemonėse, kovojančiose prieš dėmes, esantys fermentai gali pažeisti tokius pluoštus kaip vilna arba šilkas. Todėl įsitikinkite, jog skalbdami rankomis išties renkatės švelnesnius valiklius.

7. Keisti patalynę kartą per savaitę yra per dažnai

Miegodami jūs prakaituojate. Iš veido išskiriami riebalai kaupiasi ant jūsų pagalvių užvalkalų (kas vėliau gali sukelti veido bėrimus). Taip pat, laikui bėgant, dulkių erkutės įsikuria jūsų patalynėje ir gali sukelti įvairias alergijas. Todėl norint tūrėti visiškai švarią lovą (ir tą gaivų šiugždantį jausmą, kurį teikia švari patalynė) reikia keisti ir plauti patalynę bent jau kartą per savaitę.

8. Actas yra nuostabus – jis natūralus ir viską išvalo

Neskubėkite – actas gali pažeisti natūralų akmenį (pavyzdžiui, tą brangų stalviršio granitą). Taip pat gali pakenkti kietmedžio grindų apdailai ir tiesiog nėra tinkamas kai kurių dėmių naikinimui.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis