Sprendimu, kurį priėmė gimus vaikui, neatsidžiaugia iki šiol

Moterys vaikų auginimą įsivaizduoja labai skirtingai. Mažamečius turinčios lietuvės atvirai ir nuotaikingai papasakojo apie tai, kokių ėmėsi priemonių, kurios ypač palengvino jų kasdienybę.

Apie pasiruošimą naujam etapui – kūdikio gimimą, yra ypač daug informacijos. Teigiama, kad pirmieji metai pareikalauja ne tik kantrybės, bet ir nemažai sveikatos.

Liovėsi naudoti įprastus kvepalus

Pasak vilnietės Samantos, jai pasisekė – jos naujagimis itin ramus. 28-erių metų moteris tikino, kad bemiegės naktys itin retos.

„Nežinau, ką reiškia tas nuovargis ar silpnumas, apie kurį kalba kitos motinos. Mano nuomone, daug kas priklauso nuo nusiteikimo. Girdžiu, kaip kitos skundžiasi dėl visko. Pavyzdžiui, kad negali avėti aukštakulnių, kad pasikeitė jų figūra ir panašiai. Suprantama, gera savijauta ir išvaizda rūpi kiekvienai. Pati susidūriau tik su vienu nepatogumu: man buvo keista ir sunku atsisakyti kvepalų. Esu pametusi galvą dėl parfumerijos, tad, žinodoma, kad kvapai erzina ir gali turėti įtakos vaiko miegui ar net sukelti alergiją, lioviausi juos naudoti“, – apie savo pokyčius pasakojo moteris.

Vienerių metų dukrelės mama teigė, kad pirmas savaites buvo ypač keista eiti į svečius ar kitas vietas nepasikvėpinus. Ją nuolat kamavo ta mintis, kad ji nešvari ar gali jaustis kūdikio košelių ar, pavyzdžiui, sauskelnių kvapas.

„Visada sakiau ir sakysiu būsimoms ar esamoms mamoms, kad bet kokioje situacijoje galima rasti išeitį. Aš pradėjau naudoti tepamus kvepalus. Jie gaminami iš natūralių produktų, juose nėra jokio alkoholio ar kitų medžiagų, kurios galėtų sukelti alergiją vaikams. Kvapas, žinoma, yra ypač lengvas ir vos juntamas. Bet man to pakanka, kad pagaliau jausčiausi švari“, – juokėsi moteris.

Moteris, naudojanti kontaktinius lęšius
Moteris, naudojanti kontaktinius lęšius
Shutterstock

Atsisveikino su akiniais

Kaunietė Inga nuo mažens nešiojo akinius. Pasak moters, dar būnant nėščiai, jai net nekilo mintis, kad gimus vaikui, jai akiniai sukels ypač daug nepatogumų.

„Kaip žinome, auginant mažametį, įvairius daiktus, pavyzdžiui, vaistus, peilius, kitus įrankius ar skalbimo priemones reikia padėti tokiose vietose, kur nebūtų prieinama vaikelio rankai. Tą uoliai ir dariau. Tačiau dar į tokių daiktų sąrašą mamoms reikėtų įtraukti ir akinius, kurie, beje, turi būti visada šalia“, – patirtimi dalinosi moteris.

Inga pasakojo, kad ji jau nebeskaičiavo, kiek kartų per dieną ji valydavo akinių stiklus, nes šie būdavo nuolat apčiupinėti jos kūdikio. Dar labiau pašnekovei nesinorėjo prisiminti, kiek teko išleisti naujiems akiniams po to, kai jie buvo sulaužyti tų mažų rankelių.

„Vienus akinius nuo veido vaikas nutraukė maitinimo metu, suprantama, kad jau netrukus jie gulėjo ant grindų ir buvo nebepataisomi. Nepykau, juk tai kūdikis. Tik tąkart supratau, kad turiu kažką keisti. Tuo sprendimu neatsidžiaugiu iki šiol“, – šypsojosi moteris.

Dar tą pačią dieną ji nuvyko į vieną iš miesto optikos salonų, kuriame įsigijo kontaktinius lęšius. Pasak moters, tą vertėtų padaryti kiekvienai, kuri susiduria su tokia problema. Pirmiausia, gerokai sutaupysite pinigų. Kontaktiniai lęšiai kainuos kone 10 kartų pigiau negu akiniai. Antra, džiaugsitės gera rega, net kai kūdikis liečia jūsų veidą, čiupinėja nosį, antakius (pamiršite tą vaizdą, kurį regėdavote pro išpurvintus ar nučiupinėtus stiklus).

Moteris, naudojanti kontaktinius lęšius
Moteris, naudojanti kontaktinius lęšius
Organizatorių archyvas

„Galiausiai, būsite gražesnės. Nepaisant, kad šiais laikais yra stilingų akinių, daugeliui dailiosios lyties atstovės be akinių yra tikrai patrauklesnės“, – pasakojo pašnekovė.

Su tokiu teiginiu sutiktų ir vilnietė Aurelija. Susilaukusi pirmagimio moterį vis dažniau erzino tai, kad nuotraukose ji – su akiniais.

„Gimus sūnui, pirmenybę teikiau praktiškumui. Pirmiausia pakeičiau apsirengimo stilių, suprantama, atsisakiau aukštakulnių, erzino aptempti drabužiai, papuošalai. Atėjo ir akinių eilė. Gal nuskambės paviršutiniškai, tačiau akinių atsisakiau likus kelioms dienoms iki sūnaus krikštynų. Juos pakeičiau kontaktiniais akių lęšiais, nes nuotraukose norėjau būti sau graži“, – pasakojo pašnekovė.

Pasak Aurelijos, nuo to laiko ji neatsidžiaugia tokiu sprendimu: paprasta naudoti, nebėra to daikto ant veido, kuris kone nuolat kliūdavo jos vaikui.

Sutuoktiniui dažnai sakau, kad tai buvo diena, kai tapau sau graži. Juokas juokais, bet ilgą laiką neįsivaizdavau, jog be akinių atrodau daug jaunatviškesnė“, – pasakojo vilnietė.

Moteris, naudojanti kontaktinius lęšius
Moteris, naudojanti kontaktinius lęšius
Shutterstock

Pradėjo gaminti papuošalus

Kitas įprotis, kurį, pasak trejų metų dukterį auginančios Izabelės, reikėjo pakoreguoti – tai papuošalų nešiojimas. Nuo pat paauglystės Izabelė negalėjo atsispirti juvelyrikos dirbiniams.

„Nesvarbu, kur eidavau, ar į darbą, ar į parką, ar į svečius – visada segėdavau auskarus ar kita. Negalėdavau išeiti iš namų nepasipuošusi jais. Be jų jausdavausi kaip nuoga“, – pasakojo moteris.

Izabelės papuošalų dėžutė – įspūdinga, joje galima atrasti garsių juvelyrų kūrinių. Tačiau jau kurį laiką moteris nebesikreipia į juos. Augindama kūdikį Izabelė suprato, kad brangių metalų grandinėles ar kitus papuošalus teks atidėti keleriems metams, kol dukra nebenorės jų patempti, pagriebti.

„Radau išeitį – papuošalus pradėjau gaminti pati. Žinoma, jie yra visiškai kitokie. Gaminu juos iš siūlų, vilnos, ar net džiovintų uogų. Be gaunamos meditacijos, kurią patiriu juos gamindama, papuošiu save ir drauges, kurios gali būti ramios, kad šių papuošalų jų vaikai nei nutrauks, nei sulaužys“, – kalbėjo Izabelė.

Baigdamos pokalbį moterys dar kartą patvirtino tai, kad tapus mama nebūtina stipriai keisti įpročių: tereikia į viską pažvelgti kur kas praktiškiau ir kūrybiškiau.

Daugiau sužinoti apie kontaktinius lęšius galite čia.

Užsakymo nr.: PT_70886696

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis