Kaip įveikti nuovargį?

Paklausti, kaip sekasi, dažnai atsakome: “Gerai, bet aš jaučiuosi labai pavargusi/ęs…” Nemažai aplinkinių galėtų patvirtinti tą patį – mes pavargę, nes labai užimti. Tai tarsi užburtas ratas, tačiau juk nėra padėties be išeities.

Greitas gyvenimo tempas, nuolatinis naujausių technologijų naudojimas neleidžia mums visiškai atsipalaiduoti. Sunku „atsijungti“. Tačiau, pamėginkime tai padaryti kartu su mitybos specialiste Natalie Lamb ir jos veiksmingiausiais patarimais, skirtais nuovargiui įveikti.

Jūs esate tai, ką valgote. Jūsų savijautai labai daug įtakos turi jau tai, kaip miegojote. Stenkitės rinktis kokybišką, visavertį maistą, kad neapsunkintumėte savo virškinimo sistemos ir vakare nesivartytumėte lovoje dėl to, kad jaučiatės alkanos!

Stebėkite, kiek per dieną suvartojate kofeino. Dienos metu mažinkite kofeino turinčių gėrimų vartojimą, o likus kelioms valandoms iki miego išvis tokių gėrimų atsisakykite.

Atsijunkite. Išjunkite interneto ryšį, visus kompiuterius, išmaniuosius telefonus ir kitus panašius prietaisus likus bent 30 min. iki miego. Šios technologijos ne tik neleidžia mums „atsijungti”, bet ir jų skleidžiamos šviesos išbalansuoja mūsų natūralius vidinius ritmus.

Suplanuokite, kada eisite į dušą. Leiskite savo kūnui grįžti prie normalios temperatūros likus bent pusvalandžiui iki miego – maudykitės vonioje ar duše anksčiau.

Pajudėkite. Pasistenkite kasdien pajudėti ir pakvėpuoti grynu oru. Pabandykite mankštintis pirmoje dienos dalyje, kai turite daugiau energijos ir treniruotės yra produktyvesnės.

Nusiraminkite. Sugebėjimas atsipalaiduoti turėtų padėti sulėtinti ir jūsų virškinimą bei pakelti seratonino kiekį kraujyje.

Pasirūpinkite savo žarnynu. Įrodyta, kad įvairūs probiotikai gerina žarnyno veiklą, tad išmėginkite juos - ramiau ir geriau miegosite, nes organizmas pradės gaminti melatoniną, būtiną kokybiškam nakties miegui.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis