Trinta porų ir svogūnų sriuba

Sriuba labai nustebino. Kreminė, švelnios tekstūros, šiek tiek jaučiasi poro-svogūno aštrumas, bet jis tikrai nėra gąsdinantis. Net mano mažoji dukrytė skaniai valgė.

Būna tokių receptų, kurie mano kompiuteryje pratūno mėnesį, kartais ilgiau. Dėl įvairių priežasčių... Tai nepatinka nuotraukos, tai norisi patiekalą pakartoti, galbūt kažką patobulinti. Būna, kad tiesiog jam neturiu ūpo aprašyti arba suabejoju, ar tokio recepto iš vis reikia mano tinklaraštyje. Taip buvo ir su šiuo receptu. Laukė, laukė savo eilės ir pagaliau „išlenda į viešumą“.

Turbūt vien pavadinimas „porų ir svogūnų sriuba“ gali išgąsdinti ir dar suraukti ne vieno nosį... Svogūnai ir porai, gi fu... Gali būti.

Man tokių asociacijų nekilo. Nemėgstu iš anksto priešiškai nusiteikti ir net neparagavus patiekalo skelbti, jog neskanu. Be to, turėjau nemažai porų, reikėjo sumąstyti, kur juos naudingai ir skaniai panaudoti.

Sriuba labai nustebino. Kreminė, švelnios tekstūros, šiek tiek jaučiasi poro-svogūno aštrumas, bet jis tikrai nėra gąsdinantis. Net mano mažoji dukrytė skaniai valgė. Vadinasi, ne tokia ir bloga ta sriuba, jei dviejų metukų vaikas ją valgo. Taip?

Beje tiek poruose, tiek svogūnuose gausu įvairių vitaminų ir mineralų (!).

Patarimai, pastebėjimai. Aš dėjau truputį džiovinto peletrūno. Visai nedaug.

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 3.5/5. Skanu, galbūt kartosiu.

Receptas adaptuotas iš knygos 'Complete Children's Cookbook'

Ingredientai

50 g sviesto
4 supjaustyti porai
1 didelis svogūnas
2 vidutinio dydžio bulvės
1 litro vištienos sultinio
250 ml pieno
druskos, pipirų pagal skonį
daujelė smulkintų šviežių petražolių
truputis džiovinto ar šviežio peletrūno

Gaminimo eiga

* Puode ištirpinkite sviestą. Sudėkite susmulkintą svogūną, supjaustytus porus. Kepkite apie 2-3 minutes, kol suminkštės.

* Į puodą dėkite nuluptas, supjaustytas bulves, pilkite sultinį. Virkite 15-20 minučių, kol bulvės suminkštės.

* Dėkite petražoles, peletrūną, išmaišykite. Nukelkite nuo ugnies.

* Sriubą sutrinkite blenderiu. Vėl dėkite ant viryklės, supilkite pieną ir pakaitinkite. Skaninkite druska, pipirais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis