Kodėl pagrindinės namų durys negali būti stiklinės? Kur jos turi atsiverti - išorėn ar vidun?

Durys - vienas iš svarbiausių bet kurios erdvės elementų.

Orientuotos tinkamiausia kryptimi

Turime suprasti, kad pagrindinio įėjimo durys yra svarbiausias įeinančių į statinį ar butą energetinių srautų elementas. Idealiu atveju energija kaupiasi statinio fasadinėje pusėje, aktyvuojasi įeinančių ir išeinančių žmonių srautais. Senovės Kinijoje durys buvo vadinamos „statinio burna“, per kurią į pastatą patenka pozityvi ir negatyvi energija.

Durys, ypač paradinės, yra viena iš pagrindinių praktiškos radiostezijos sferų. Durų energetiką būtina sukurti kiek galima geresnę, bet kokia kaina ją saugoti, nes pagrindinio įėjimo durys glaudžiai susijusios su energetiniais srautais ir jų judėjimu statinyje. Tai vieta, per kurią pozityvioji energija patenka į statinį, todėl tai turi didelę įtaką čia gyvenantiems, dirbantiems žmonėms, jų gerovės klestėjimui, karjerai, šeimyninei laimei ir daugeliui kitų aspektų. Geras įėjimas, geros formos durys sudaro 80 proc. geros statinio energetikos.

Fotolia nuotr.

Radiostezija turi savus pagrindinių durų dislokacijos statiniuose kriterijus, kurie kartais nepaklūsta architektūriniams bei estetiniams principams.

Pagrindinis principas yra tas, kad durys būtų nukreiptos tinkamiausia kryptimi. Žymus feng shui teoretikas Ven Cincizianas pataria: "Jūsų statinio durys turi būti nukreiptos į pro statinį einantį pagrindinį kelią todėl, kad dangiškoji či teka kartu su transporto ir pėsčiųjų srautais. Nesvarbu, ar tai paradinės, šoninės ar galinės durys, tačiau jei jos nukreiptos į gatvę, įgyja ypatingą reikšmę, nes gatve teka galingi či srautai. Jei durys nukreiptos jums teigiama kryptimi, jos jūsų firmai, darbovietei, šeimai atneš sėkmę. Tačiau jei durys atsidarys nepalankia jums kryptimi - laukite nesėkmių".

Įėjimo kryptis nustatoma skaičiavimais

Noriu pabrėžti tai, kad pagrindinio įėjimo krypties nustatymas yra individualus ir sudėtingais skaičiavimais paremtas procesas. Populiariose feng shui knygose nurodytos geriausios žmonių individualios kryptys yra nepatikimos ir neteisingos. Statinio įėjimo kryptis feng shui teorijoje nustatoma šeimininko geriausios energetinės orientacijos kryptimi.

Tradicinėje senovės kinų šeimoje šeimininkas visada būdavo vyriausias vyras. Mūsų dienomis gyvenimas įnešė daug korekcijų, kurios skiriasi nuo tradicinių feng shui taisyklių, ir jums reikia gerai apgalvoti, kokia tinkamiausia įėjimo orientacija būtent jums.

Skaičiavimui naudojamasi senovės Kinijos astrologiniu kalendoriumi ir papildomomis lentelėmis, kuriomis nustatoma, ar pagrindinis įėjimas harmoningas, rekomenduojama durų spalva jų harmoniniam atitinkamumui pagerinti.

Fotolia nuotr.

Neigiami faktoriai

Kitas žingsnis - durų ir išorinio pasaulio santykis. Atsistokite tarpduryje ir žvelkite pro jį, stengdamiesi pamatyti, ar nėra žemiau nurodytų neigiamų faktorių:

1. Priėjimas prie durų neturi būti užkrautas, neturi būti jokių kliūčių, kas trukdo energijai patekti į statinį, sukelia veiklos sutrikimus.

2. Pagrindinės durys negali būti kelio gale.

3. Durys negali būti prieš bet kokį statinį ar konstrukciją, stovinčią kampu į jas.

4. Durys negali būti priešais lanku išlenktą pro statinį einantį kelią.

5. Durys negali būti prieš statinį, kuris aukščiu išsiskiria iš supančių statinių.

6. Priešais duris neturi matytis kaminų, statybinių kranų, stulpų, nukreiptų į duris palydovinių antenų.

7. Durys negali būti nukreiptos į vandens bokštus, sąvartynus, kapavietes, bažnyčias.

8. Durų matmenys turi derintis su statinio. Mažas įėjimas nepraleis į statinį pakankamai energijos, tai lems ginčus ir nemalonumus. Jei durys bus per didelės, pagal feng shui teoriją turtas ištekės iš statinio, galimi dideli finansiniai sunkumai.

9. Fasadinės durys niekada negali išeiti į išsišakojantį kelią, negali būti prieš tvoros vartus ar duris.

10. Durys negali būti nukreiptos į prieš jį esančių statinių tarpą, nes šiuo atveju statinyje pasireikš padidėjusi energetinė įtampa, energijos nuostoliai, ligos.

11. Pagrindinis įėjimas negali būti įrengtas taip, kad į jį reikėtų patekti laipteliais. Tokiame statinyje bus nuolat juntami finansiniai trūkumai.

Pagrindinio įėjimo durys, kaip minėjau, yra pagrindinis statinio feng shui elementas, statinio sargas, todėl jos turi būti masyvios bei stiprios ir jokiu būdu ne stiklinės.

Geriausia, kai durys atsidaro į statinio vidų. Jei durys atsiveria j išorę, jas reikia perstatyti.

Kai pagrindinės durys ir kitos dvejos ar daugiau durų yra vienoje linijoje, jos sudaro vadinamąją žudančią energetinę liniją. Ypač blogai, kai vienoje linijoje yra paradinės ir ūkinės durys.

Jei trejų durų linijoje paskutinės yra miegamojo durys, į jį patenka pražūtinga energija, neigiamai veikianti joje miegančius.

Durys, esančios vienos prieš kitas vienoje ašyje, sukelia stresus ir disharmoniją. Negatyviai veikia prieš duris esantys liftai.

Energetiškai pavojingos durys su įstriža viršutine dalimi, kurios įrengiamos mansardose, patalpose su pasvirusiomis lubomis. Tokios durys pagal feng shui daugeliui sukels katastrofą šeimoje - skyrybas.

Reikia pabrėžti tai, kad labai svarbi yra durų forma ir jų spalva. Jos parenkamos individualiai kiekvienam žmogui.

Įeinant į statini reikia pirmiausiai atkreipti dėmesį i tai, kiek durų išeina į prieškambarį (į kambarius, virtuvę, vonią, tualetą, sienines spintas). Jei durų ("burnų") bus daugiau nei gyvenančiųjų, jos "suės" šeimos gerovę. Todėl feng shui rekomenduoja žiūrėti į duris kaip i šeimos narį.

Nereikia nusiminti, jei jūsų pagrindinis įėjimas yra nepalankioje energetinėje vietoje. Radiostezija numato daugybę energetinių korekcijos priemonių, ištaisančių ar sušvelninančių minėtus trūkumus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis