Pamiršta aprangos detalė, kuri padės atrodyti patraukliau

Nejaukiai jaučiatės dėl savo formų? Atkreipkite dėmesį į drabužių rankoves. Skirtingų tipų rankovės akimirksniu patobulins ne tik rankas, bet ir figūrą, grąžins pasitikėjimą savimi.

Rankovės skirstomos į 3 ilgius: trumpos, trijų ketvirčių ir ilgos, tačiau kiekvienas šių ilgių turi galybę variacijų. Neverta atsisakyti trumpų rankovių tik dėl to, kad jūsų rankos apvalesnės. Verčiau pasidomėkite galimais trumpų rankovių siluetais ir atraskite sau tinkamą. Skirtingos pusilgės ar ilgos rankovės taip pat kuria tam tikras iliuzijas.

Berniukiška figūra (platesni pečiai, siauresni klubai)

Šiai figūrai tinka įvairūs rankovių tipai, nuo ilgų siaurų iki platėjančių, kimono ar platesnių, rauktų ties alkūnėmis. Rankovės turėtų išryškinti jūsų moteriškumą, tad nebijokite raukinių, kliošo, minkštų audinių. Venkite ties pečiais kirstų palaidinių, kuriančių horizontalią liniją virš krūtinės (Brigitte Bardot stiliaus palaidinės, apnuoginančios pečius).

Vida Press nuotr.

Palaidinės: "ELIE SAAB", "HATCH", "TEMPERLEY LONDON", net-a-porter.com nuotr.


Kriaušės tipo figūra (siauresni pečiai, platesni klubai)

Proporcingumo figūrai suteiks trumpesnės kimono rankovės, tiks trumputės, vos apgobiančios pečius ar ties pečiais rauktos – visa, kas platins viršutinę kūno dalį. Išbandykite ilgas rankoves - plačias ties pečiais bei pažastimis ir siaurėjančios žemyn link alkūnių ir riešų. Švarkeliai su petukais taip pat pakoreguos figūrą. Šiltąjį sezoną drąsiai apnuoginkite pečius.

Vida Press nuotr.

Palaidinė "TIBI", švarkas "BALMAIN", net-a-porter.com nuotr.

Išraiškingų formų figūra

Tinkamiausios rankovės apvalesnės figūros moterims yra: apačion platėjančios laisvos, platėjančios ir galuose susegamos, tiesios ir konstruktyvios, rauktos ties pečiais ir žemyn krintančios draperijomis. Netiesa, kad apvalesnės moterys negali nešioti palaidinių trumpomis rankovėmis. Svarbu, kad palaidinės spalva nekurtų kontrasto su jūsų odos atspalviu (tiks įvairūs smėliniai ar kreminiai pustoniai, švelnios spalvos). Kontrastas tik pabrėš masyvesnių rankų apimtį. Taip pat atkreipkite dėmesį, kad rankovės nesibaigtų ties plačiausia rankos vieta.

Reuters/Scanpix nuotr.

Palaidinės: "JOSEPH", "TALITHA", net-a-porter.com nuotr.

Obuolio tipo figūra (plačiausia kūno vieta – liemuo)

Šio tipo moterys turėtų vengti į apačią platėjančių rankovių, tokios išryškintų jūsų platų liemenį. Tiks trijų ketvirčių virš alkūnių pasibaigiančios rankovės arba tiesios ilgos. Rankovės neturėtų akcentuoti viršutinės kūno dalies. Jei rankos itin tvirtos arba putlesnės, nesirinkite labai aptemptų rankovių, netiks rauktos ties pečiais. Nepamirškite pabrėžti apatinės kūno dalies ryškesnėmis kelnėmis ar sijonais, kad figūra atrodytų proporcingesnė.

Vida Press nuotr.

Palaidinės: "TOME", "J.CREW", "SPLENDID", net-a-porter.com nuotr.

Smėlio laikrodžio figūra (pečiai ir klubai panašaus pločio, siauras liemuo)

Liauną taliją akcentuokite trijų ketvirčių rankovėmis, taip pat tiks aptemptos (tik ne per daug) ilgos. Venkite draperijų, platėjančių ir kimono rankovių, jos išbalansuos figūrą. Jei rankovės platina pečius, pasistenkite išryškinti ir apatinę kūno dalį, pavyzdžiui, platesniu sijonu ar šviesesnėmis kelnėmis.

Vida Press nuotr.

Triko "WOLFORD", palaidinės "TIBI" ir "ALEXANDER WANG", net-a-porter.com nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis