Gyvenimas po pergalės „Eurovizijoje“: kam – turtai, kam – užmarštis, o kas tapo visų laikų populiariausiu atlikėju

Ar pergalė „Eurovizijoje“ užtikrina sėkmę ateityje? Kaip sekėsi šio grandiozinio konkurso nugalėtojams, kaip susiklostė jų likimas?

„Eurovizijos 2016“ nugalėtoja – 33 metų ukrainietė Jamala ir iki šio konkurso buvo gana žinoma. Ji ne kartą dalyvavo muzikiniuose konkursuose Ukrainoje, Rusijoje, kitose Europos šalyse.

Žinoma, artimiausiu metu jos gyvenimas gerokai pasikeis: pasaulinio garso konkurso nugalėtojai, nulipę nuo scenos, išlieka rampos šviesoje, jie dalina interviu, dalyvauja įvairiuose šou.

Pasidomėkime, kaip susiklostė paskutinių 10 metų nugalėtojų gyvenimas.

* SUOMIJA, grupė LORDI

2016 m.
Vida Press

2006 metų konkursą iki šiol atsimena daugelis. Kaip vieną prieštaringiausių ir skandalingiausių. Lygiai prieš 10 metų „Eurovizijos“ konkurse nugalėjo suomių grupė „Lordi“, konkurse dalyvavusi monstrų kostiumais ir kaukėmis. Po sėkmės muzikiniame konkurse hard roko grupė labai išpopuliarėjo, juos ėmė kviesti į įvairius projektus, grupė įrašė garso takelį filmui „Pila 3D“ ir dalyvavo kuriant dokumentinį filmą „Žmogus-monstras“, pasakojantį apie gyvenimą po „Eurovizijos“. Deja, filmo premjeroje herojai nepasirodė, teigdami, kad filme pasakojama informacija neatitinka realybės. Šiandien „monstrai“ vis dar paklausūs tarp muzikos festivalių ir klubinių renginių organizatorių.

* SERBIJA, Marija Šerifovič

2016 m.
Vida Press

2007-aisiais konkursą nugalėjo Marija Šerifovič iš Serbijos su daina „Molitva“. Po pergalės 22 m. atlikėja savo šalyje tapo kone nacionaline heroje. Sutikti iš konkurso parskridusios Marijos susirinko apie 100 tūkstančių gerbėjų.

Dar metus dainininkė buvo itin populiari ir paklausi, tačiau jau po poros metų Mariją primiršo. Žiūrovus ir skaitytojus labiau domino jos asmeninis gyvenimas (vokalistei priekaištavo dėl jos netradicinės lytinės orientacijos) nei kūryba. Marijai teko atšaukti dalį koncertų, mat žiūrovai nepirko bilietų į jos koncertus, o galiausiai išvis dingo nuo didžiosios scenos.

Šiandien atlikėja vis dar koncertuoja, tačiau gerokai mažesnėse salėse nei derėtų pergalę „Eurovizijoje“ nuskynusiai atlikėjai.

* RUSIJA, Dima Bilanas

2016 m.
Vida Press

2008 metais pirmą kartą „Eurovizijos“ istorijoje sėkmė nusišypsojo Rusijai. Dima Bilanas, kuris šiame konkurse dalyvavo jau antrą kartą (pirmąkart 2006-aisiais, tačiau nusileido „monstrams“). Skirtingai nei nutiko Serbijos atstovei, pasaulio susidomėjimas šiuo atlikėju nenuslopo. 2013-aisiais Bilanas, kaip skelbia Forbes, atsidūrė 9-oje turtingiausių Rusijos atlikėjų vietoje ir 14-oje tarp žinomiausių Rusijos garsenybių. Bilanas toliau koncertuoja, kviečiamas į muzikinių konkursų komisijas.

* NORVEGIJA, Aleksandras Rybakas

2016 m.
Vida Press

2009 metais Maskvoje vykusiame konkurse nugalėjo 23 metų baltarusiškų šaknų turintis Aleksandras Rybakas, kuris atstovavo Norvegijai. Vienas iš populiaraus konkurso žiuri narių po jaunojo atlikėjo pergalės sakė: „Savo fenomenalia sėkme „Eurovizijoje“ Aleksandras Rybakas paneigė stereotipus apie tai, kad norint laimėti šį konkursą būtinas didžiulis biudžetas, garsus videoklipo režisierius, transformuojanti suknelė ir mago dėžė“. Rybakas kol kas neužmirštas – jis koncertuoja Europoje, įrašinėja garso takelius kino filmams, neatsisako dalyvauti ir TV šou.

* VOKIETIJA, Lena Meyer-Landrut

2016 m. Kanų kino festivalyje
Vida Press

Jei pasiteirautume gatvėje sutiktų žmonių, kas yra Lena Meyer-Landrut, turbūt ne daugelis pasakytų, kad tai – 2010-ųjų „Eurovizijos“ nugalėtoja. Tada 19-metė vokietė nugalėjo su daina „Satellite“. Po jos triumfo vokiečiai nutarė ją į konkursą deleguoti dar kartą: 2011-ais jos daina užėmė 10-ą vietą. Po šio konkurso atlikėjos populiarumas gerokai sumenko ir kelerius metus apie ją nieko nebuvo girdėti. Tačiau 2015 m. Lena grįžo į sceną ir dabar aktyviai įrašinėja naujas dainas, filmuojasi videoklipuose, dalyvauja TV šou laidose.

* AZERBAIDŽANAS, Eldaras Gasimovas ir Nigara Džamala

2011-ais metais laimi duetas iš Azerbaidžano. Eldaras ir Nigara susijungė į duetą „Ell & Nikki“ specialiai šiam konkursui, nes nacionaliniame atrankos konkurse abu surinko po vienodą balų skaičių. Tačiau po pergalės „Eurovizijoje“ daininkų keliai išsiskyrė. Apie Nigarą šiandien vargu bau, ar ką išgirstumėte, o Eldaras savo ruožtu tęsia muzikinę solinę karjerą, net paragavo aktoriaus duonos.

* ŠVEDIJA, Loreen

2016 m.
Vida Press

2012-aisiais Europą pavergė 28-erių marokietiškų šaknų turinti švedė Loreen. Iki konkurso ji mažai kam buvo žinoma. Didžiausias jos laimėjimas iki tol buvo švedų muzikiniame konkurse „Idol“ pasiekta ketvirtoji vieta. Po „Eurovizijos“ konkurso Loreen tapo be galo populi – ji iki šiol geidžiama ne tik Švedijos, bet ir Europos scenose. Loreen taip pat pasižymi aktyvia visuomenine veikla.

* DANIJA, Emily de Forest

2013 m. džiūgavo Danija, kai visi plojo šios šalies atstovei 20-metei danei Emily de Forest. Ir nors nuo jos pergalės praėjo dar ne tiek daug laiko, šiandien nedaugelis atsimena jaunąją atlikėją. Emily ir toliau koncertuoja, įrašinėja dainas, tačiau didelių koncertų salių nesurenka, o jos dainos nepasiekia muzikinių topų.

* AUSTRIJA, Conchita Wurst

2016 m.
Vida Press

Ko gero, skandalingiausia per visą „Eurovizijos“ konkursą tapo australo, pasivadinusio Conchita Wurst, pergalė. Ekstravagantiškasis Thomas Neuwirth (toks yra tikrasis atlikėjo vardas) viešai prisipažino dėl savo netradicinės lytinės orientacijos, o savo barzdotos moters įvaizdžiu ragino pasaulį būti tolerantišku. Conchita netrukus (ir ilgam) tapo populiariausia interneto asmenybe, jos fotografijos virto pagrindiniu memų ir parodijų objektu. Tačiau atlikėjas surinko ne tik pašaipūnų, tačiau ir savo talento gerbėjų armiją. Jis iki šiol labai populiarus: dalyvauja gėjų paraduose, įrašo naujas dainas, o taip pat dirba modeliu. Šį darbą jam pasiūlė vieni garsiausių šio meto dizainerių Jeanas Paulis Gaultier ir Karlas Lagerfeldas.

* ŠVEDIJA, Måns Zelmerlöw

2016 m.
Vida Press

60-ojo konkurso nugalėtoju paskelbtas švedų atlikėjas Måns Zelmerlöw, šiemet jau stojęs prie renginio vedėjo mikrofono. Nuo dainininko pergalės praėjo lygiai metai, tačiau per juos jis jau spėjo išleisti naują albumą. Google duomenimis, Måns Zelmerlöw yra pats geidžiamiausias atlikėjas per visą „Eurovizijos“ istoriją. Šių metų vasarą atlikėją galės išgirsti ir gerbėjai Lietuvoje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis