Vizažistė: kokios lūpos ir kokie antakiai madingi šią vasarą

Saulės zuikučių pabučiuoti skruostai, vėjavaikiška šukuosena, vešlūs, tačiau nebekampuoti antakiai ir ryškios lūpos – akcentai, šią vasarą lydėsiantys merginas ir moteris ne tik festivaliuose, bet ir kasdienybėje.

Kaip susikurti tobulą šios vasaros makiažą, pademonstravo dainininkė Ieva Zasimauskaitė Kiltinavičienė ir dizainerė, grožio salono savininkė Eva Ghaoui, kurioms makiažo meistrė Jelena Liaudinienė sukūrė du skirtingus, tačiau vasarai įkvepiančius stilius. Kokius makiažus Jelena sukūrė žavioms moterims – nuotraukų galerijoje. O štai keli vizažistės patarimai jūsų vasaros makiažui.

Organizatorių nuotr.

Visi vasaros skoniai – lūpose

Moterys, mėgstančios ryškinti akis, turėtų rinktis kuo neutralesnius lūpdažius arba paryškinti lūpas švytėjimo suteikiančia pudra, kuri, anot J. Liaudinienės, labai gražiai atrodo ant siaurų lūpų bei padeda jas vizualiai padidinti. Tačiau, jeigu mėgstate ryškinti lūpas, – ši vasara yra pats metas tuo mėgautis dažniau nei įprastai. J. Liaudinienė ryškių lūpų makiažą sukūrė ir Evai Ghaoui.

Organizatorių nuotr.

„Madingiausios šios vasaros spalvos – ciklameno rožinė bei sodrūs bordo atspalviai. Tačiau yra keletas atspalvių, kurie visuomet madingi ir tiks visoms moterims vasaros metu. Tai lašišinis atspalvis (mišinys tarp oranžinės ir rožinės spalvų), kūno spalvos (angl. nude) atspalvis bei klasikiniai raudoni lūpų dažai. Šia spalvų gama pasižymi ir „Mary Kay“ naujos technologijos gelinių lūpų dažų „Semi-Matte“ kolekcija. O lūpas šią vasarą itin populiaru dažyti ombre technika, kuri pasižymi šviesesniu atspalviu lūpų centre ir tamsesniu – išoriniuse kraštuose’, – sako makiažo meistrė.

Akims – kerintis natūralumas

Vasarą norisi kuo paprastesnio ir greitesnio makiažo, todėl ryškias ir griežtas juodo pieštuko linijas palikite oficialioms progoms. Šią vasarą J. Liaudinienė pataria akis lengvai retušuoti, o jeigu tenka ar norisi naudoti ryškias spalvas, vietoje kelių spalvų derinio rinktis vieną, dar geriau – tik akių apvedimą tam tikra spalva. Ievai Zasimauskaitei Kiltinavičienei vizažistė parinko akis pabrėžiantį makiažą.

Organizatorių nuotr.

„Norint paryškinti akis, galima rinktis ir lengvai padūmavusį makiažą arba tiesiog laisvai išsklaidyti ryškią liniją nubrėžtą pieštuku. Kuo natūraliau, tuo geriau“, - tikina makiažo specialistė.

Pasak Jelenos, pasirinkus ryškių lūpų makiažą, akių makiažui gali visiškai pakakti blaktienų tušo. „Lash Intensity“ blakstienų tušas blakstienas padaro iki 200 proc. tankesnes ir iki 84 proc. ilgesnes.

Berniukiški antakiai ir jokių kampų

Jau keletą metų vyraujanti tendencija ryškinti ir dažyti antakius toliau išlieka „ant bangos“. Ir šią vasarą žvilgsnį sustiprinkite vešliais, net berniukiškais antakiais. Daugiau jokių grafinių linijų ar kampų, kurie išduotų, jog antakiai yra nenatūralūs.

„Pastebiu, kad vis daugiau jaunų merginų sugeba antakius ryškinti keliomis spalvomis, taip jiems suteikdamos 3D efektą. Tai išties labai džiugina, nes antakių 3D modeliavimas yra vienas sudėtingiausių veido makiažo būdų“, - džiaugiasi ekspertė.

Organizatorių nuotr.

Saulės pabučiuoti skruostai

Mėgstančioms veido kontūravimą ir panašius makiažo triukus patiks ir visiškai nauja tendencija – saulės dryželių technika (angl. sunstripping). Šios technikos pagrindinis tikslas yra paryškinti tas veido vietas, kurias įprastai pirmąsias pradeda liesti saulės spinduliai.

„Naudodamos šią techniką merginos turėtų lengvai paryškinti skruostus, apatinę kaktos liniją bei smakrą bronzantu, tinkančiu jų odos spalvai. Ypač šviesios odos merginos turėtų rinktis rausvą bronzantą, tamsesnės odos – rausvai-rusvą. Šios technikos pagrindinis tikslas – sukurti ką tik iš pajūrio grįžusios merginos įvaizdį“, - pasakoja J. Liaudinienė.

Organizatorių nuotr.

5 patarimai ilgai išliekančiam ir gaiviam vasaros makiažui:

* Apsauga nuo saulės – privaloma. Rekomenduojama rinktis kosmetiką, turinčią SPF filtrą.

* Mišriam, riebiam ir blizgančiam veidui padės riebalus absorbuojančios servetėlės, kurios, nesugadindamos makiažo, sugeria riebalus, išsiskiriančius T zonoje.

* Naudodamos vandeniui atsparų tušą, kuris sausina blakstienas, nepamirkite blakstienas karts nuo karto palepinti maitinančiu serumu.
Kuo mažiau makiažo sluoksnių vasarą tuo geriau, o fiksacijai naudokite mineralinę pudrą.

* Antakių formavimui pieštukas, turintis vaškų, išsilaikys kur kas ilgiau nei šešėliai, o natūraliai vešlių antakių formavimui patariama rinktis tušo bazę ir ją naudoti kaip antakių formavimo gelį.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis