Vyriškos odos ypatumai – kodėl moters grožio priemonės jai netinka

Jau baigiame pamiršti kadaise populiarų priežodį, kad vyras privalo būti bent truputį gražesnis už beždžionę. Šiuolaikiniai stipriosios lyties atstovai visiškai nepanašūs į primatus – jie lankosi grožio salonuose, o kasdienei priežiūrai naudoja grožio produktus.

Vyrų oda kitokia nei moterų

Net ir šiurkščiausi stipriosios lyties atstovai, kurie garsiai sako, kad svarbiausia vyrui yra kvepiantis muilas ir švarus rankšluostis, kartais kiša nosį į moters tualetinį staliuką.

Deja, kremai ir losjonai iš moteriškos kolekcijos kažin ar suteiks norimos naudos. Mat vyriškos ir moteriškos odos skirtumai – akivaizdūs.

Vyriška oda yra net 30 proc. storesnė už moters odą, vyriškos odos dermoje yra didesnis kolageno sluoksnis. Tačiau vyro oda, skirtingai nei moters, yra nuolat traumuojama – dėl skutimosi. Dėl to vyrų oda linkusi sausėti. Ir nors vyrų oda sensta lėčiau, šis procesas būna labiau pastebimas, o atsiradusios raukšlės – gilesnės. Skirtingai nei moterų, vyriškos raukšlės sunkiai „pasiduoda“ korekcijai, reikia ilgai ir kantriai jas gydyti, todėl visada svarbu laiku naudoti profilaktines priemones ir šitaip sumažinti senėjimo procesą.

O priemones reikia naudoti išmoningai. Antai dauguma vyrų mano, kad kremą reikia stipriai įtrinti ar įplekšnoti į odą. Tačiau juk veido oda ir taip dažnai yra traumuojama, juolab, kad vyro odoje yra tankus kraujagyslių tinklas. Tad kremą reikėtų tepti itin atsargiai ir švelniai.

Renkantis kosmetiką reikėtų atsižvelgti į vyro amžių, odos tipą, skutimosi dažnumą. Po skutimosi odą būtina pamaitinti ir padrėkinti, tad suaugusiam vyrui reikia kremo, kuris ant odos atkuria hidrolipidinę plėvelę, o paaugliui nereikėtų naudoti riebių kremų, nes jie gali sukelti ar suaktyvinti bėrimą.

Anksčiau buvo manoma, kad prieš tepant veidą kremu pakanka odą nuvalyti losjonu. Šiandien šito maža. Kosmetologai tvirtina, kad esant šitokiam aplinkos užterštumui būtina veidą odą kruopščiai nuvalyti specialiomis priemonėmis. Čia derėtų atminti, kad vyriškos odos pH žemesnis – 5,4. Tad kosmetikos priemonėse turi būti neutrali rūgščių ir šarmų pusiausvyra. Šito reikalavimo itin paiso specialiai vyrams kosmetiką kuriantys gamintojai.

Kaip tinkamai prižiūrėti vyrų veido odą?

Būdamas 20-ies, „L‘Occitane“ įkūrėjasOlivier Baussan varydavo avis per Provanso kalnus iš vieno ūkio į kitą. Olivier jau tada ėmė domėtis augalais, jų nauda. Būtent gamtos turtai ir įkvėpė jį sukurti „L'Occitane en Provence“ produktus vyrams. „Cade“, „L’Occitan“, „Baux“, „Vétiver“, „Cédrat“… Šios Atsakykite į klausimą ir 2 konkurso dalyviams padovanosime šampūną „Cedrat“.

Užsakymo nr.: PT_71409188

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis