8 paplitę mitai apie madą, kuriais seniai laikas nustoti tikėti

Kadaise merginos griežtai laikėsi taisyklės, kad rankinės spalva turi būti tokios pačios spalvos, kaip avalynė. Laimė, tie laikai praėjo, vis mažiau paisančių šios taisyklės. Tačiau mados pasaulyje yra daugiau blizgių žurnalų primestų nuostatų, kurių kažkodėl dalis merginų laikosi.

Atrinkome 8 mitus, kurie iš tiesų yra... mitai.

1 mitas: smulkus raštas tinka lieknoms merginoms, stambus – apkūnioms.

Iš tiesų taip nėra. Esmė ne dydis, o piešinio kokybė. Mažas, lakoniškas raštas vienaip atrodys 38-o dydžio drabužius nešiojančiai merginai, kitaip – 48-o dydžio drabužius nešiojančiai merginai. Tas patas pasakytina ir apie horizontalias juostas.

2 mitas: kuo daiktas brangesnis, tuo kokybiškesnis.

Šiuo atveju kaina nėra besąlygiškas indikatorius. Juk etiketėje gamintojai nurodo ne tikrą vertę, o tą sumą, kurią, jų manymu, jūs esate pasirengusios sumokėti, taip pat ir tiesiog už vardą, nurodytą ant etiketės. Na o tarp mažesnių kainų prekių galima rasti kašmyro megztinį, o tarp brangių gaminių – sintetinį nertinį.

3 mitas: akiniai neseksualūs.

Rimtai? Akiniai, kaip ir bet koks aksesuaras, gali atrodyti taip, kaip panorėsite. Kuklios moters įvaizdis – prašom, gundančios mokytojos įvaizdis – lengvai.

4 mitas: vestuvinei suknelei neverta taupyti.

Žinoma, vestuvės – ypatinga proga, norisi, kad ta diena visais aspektais būtų išskirtinė. Būtent todėl daugelis mano, kad nuotakos suknelė turi kainuoti pasakiškus pinigus. O vestuvinių iškilmių organizatoriai tvirtina, kad jūsų įvaizdžiui (įskaitant batelius, makiažą, šukuoseną) skirta suma neturi viršyti 10 proc. vestuvių biudžeto. Vertėtų pasikliauti profesionalų patarimu.

5 mitas: komplektą turi sudaryti ne daugiau nei trys spalvos.

Žinoma, jei abejojate, kad sugebėsite sudaryti idealų garderobą iš kelių ryškių spalvų, geriau laikytis šio principo – vienas aktyvus daiktas ir keli neutralūs. Tačiau nebijokite eksperimentų – derinti kelis skirtingus raštus, spalvas, drąsiai pamaišyti atspalvius. Tai tikrai paįvairins jūsų įvaizdį.

6 mitas: norint sukurti moterišką įvaizdį reikia rinktis taliją pabrėžiančius modelius.

Šešto dešimtmečio stiliaus įvaizdis – pats tinkamiausias, jei norite pabrėžti liemenį. Tačiau neverta apsiriboti tik šiuo būdu. Yra daugybė kitų variantų – spalvų blokas, sukuriantis moteriškesnių formų iliuziją, arba trumpas švarkelis, kurio kraštas lygiai ties liemeniu.

7 mitas: aukštakulniai elegantiškesni už lygiapadžius.

Galbūt bateliai ant aukštų plonų kulniukų atrodo efektingiau ir seksualiau, bet su elegancija tai neturi nieko bendro. Atsiminite bent jau Audrey Hepburn, kuri gėdijosi savo ūgio ir nenešiojo batelių su aukštesniais nei 2 cm kulniukais.

8 mitas: protingiau investuoti į amžiną klasiką

Taip, trumpa juoda suknelė arba smėlio spalvos lietpaltis pravers kiekvienai, bet idealiu atveju leisti pinigus vertėtų tam, ką iš tiesų nešiosite. Galbūt tai bus žali sandalai arba kimono su gėlių raštu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis