Japoniškas kobido masažas lėtina senėjimą ir malšina skausmus

Veido masažas net ir dėl plastinės chirurgijos pamišusiame Holivude pastaruoju metu vertinamas labiau nei grožio injekcijos ar chirurginė intervencija. Apie tradicinį japonišką kobido masažą papasakojo sertifikuota šios masažo rūšies specialistė Diana Gervienė.

Kobido masažas – pats žinomiausias už šalies ribų japoniškas masažas. Jis itin mėgstamas Ispanijoje, Italijoje, Rusijoje, paplitęs ir Skandinavijos šalyse.

Nors masažuojamas tik veidas, poveikis labai gilus ir visapusiškas. Pasak D. Gervienės, tai netgi ne masažas, o visapusiška terapija, nes sujungiamas kūnas, siela ir dvasia. „Tai – elegantiškas ir rafinuotas ritualas, suteikiantis pilnatvės pojūtį. Patenkama į būseną, panašią į masažuotojo ir masažuojamojo meditaciją, labai malonią abiem“, – sako specialistė.

Senovinis kelias į grožį

Kobido masažas atsirado prieš 540 metų. Sakoma, kad du labai stiprūs tradicinio japoniško masažo (anma) meistrai rungėsi, kuris stipresnis, bet nė vienas nelaimėjo. Tada jiedu nutarė sujungti savo pajėgas ir 1472-aisiais įsteigė masažo namus „Kobido“. Vėliau taip imta vadinti ir pati masažo technika. Iš pradžių šie masažo namai veikė vietovėje tarp Tokijo ir Osakos, o 6-ajame dešimtmetyje perkelti į Tokiją, Ginzos rajoną. „Kobido“ iškart tapo turtingų ir žymių šalies žmonių traukos centru. Užsienyje šią masažo rūšį išpopuliarino jos 26 kartos meistras Shogo Mochizuki. Beveik prieš tris dešimtmečius jis išvyko į Jungtines Valstijas ir ten ėmė mokyti to, ką pats buvo perėmęs iš savo mokytojo Ito.

Mūsų šalyje dirba tik dvi masažo namų „Kobido“ sertifikuotos specialistės – Diana Gervienė ir Giedrė Valuntienė. Patyrusios masažo meistrės jau ruošiasi atidaryti ir japoniškos masažo terapijos centrą.

Vida Press

Kūrybinis procesas

Dvi pagrindinės šios senovinės japoniškos terapijos sudedamosios dalys yra kai kurios tradicinio japoniško anmos masažo technikos ir akupresūros elementai. Skiriamuoju kobido masažo ženklu tapęs specifinis stuksenimo judesys – taip pat viena iš anmos masažo technikų.
„Stuksenimas veikia kaip vibracija, todėl yra toks veiksmingas. Juk kiekviena mūsų kūno ląstelė vibruoja tam tikru dažniu“, – paaiškina D. Gervienė.

Kobido žinovai daro dar vieną triuką – liesdami veidą, viena ranka atlieka vienokį judesį, kita – kitokį. Tai visiškai išmuša iš vėžių viską kontroliuojantį protą, todėl atsipalaiduoti masažuojamam žmogui pavyksta kur kas greičiau ir labiau. Nusiraminti ir atsiverti – būtina sąlyga ir kobido masažo meistrui, antraip jis nesugebės išgauti reikiamo giluminio poveikio. Kad tai pavyktų, D. Gervienė jau ilgus metus užsiima cigunu – rytietiška savireguliacijos sistema. „Kobido tarsi atvėrė mano asmenybei vartus. Ėmiau domėtis dvasiniais dalykais, filosofija, Rytų medicina“, – sakė specialistė. Masažu ji susidomėjo daugiau nei prieš vienuolika metų. Motinystės atostogų išėjusi diplomuota ekonomistė sumanė užsirašyti į masažo kursus ir atrado tikrąjį pašaukimą. Vėliau D. Gervienė baigė kineziterapijos studijas, atrado kobido masažą.

Vida Press

Lėtina senėjimą

Senėjimą lėtinantis kobido masažo poveikis yra labai gilus, nes išjudina limfos sistemą, teigiamai veikia nervus, kraujotaką. Suaktyvėjus limfotakai ir kraujotakai, pasišalina toksinai, ląstelės ima gauti daugiau deguonies ir geriau įsisavina maisto medžiagas, todėl oda vėl tampa skaisti, stangri, atkuriama drėgmės pusiausvyra. Masažas atpalaiduoja ir tonizuoja veido raumenis, todėl, vos pakilus nuo masažo stalo ir pažvelgus į veidrodį, matyti didžiulis skirtumas – nebėra įtampos žymių. Giliai viduje vyksta ir akimi nematomi procesai – pranyksta galvos skausmas, atsikratoma žarnyno bėdų, grįžta energija ir gyvenimo džiaugsmas, nes masažuojant veidą akupresūros principu paveikiami ir taškai bei meridianai, atsakingi už gerą savijautą bei darnią visų organizmo sistemų veiklą.

Vida Press

Dar vienas kobido masažo privalumas yra tas, kad specialistas kiekvienam individualiai, atsižvelgdamas į veido struktūrą, poreikius, būseną, gali parinkti masažo techniką, – šių yra visas arsenalas. „Stengiuosi pajusti žmogų ir leisti vyksmui vykti natūraliai. Rankos tarsi pačios žino, ką reikia daryti. Kobido masažas yra ir menas. Kūrybinis procesas ir rezultatas priklauso tik nuo mūsų. Į kiekvieną darbą, veiklą įdedame dalelę savęs, tarsi apibarstome tam tikrais prieskoniais, tada tas produktas įgauna kitokio skonio, tampa tavo kūriniu. Esu sudariusi savo sistemą ir specialisčių mokymų schemą, man pavyksta perduoti ne tik masažo techniką, bet ir šį tą daugiau – širdį, šilumą, to masažo gilumą“, – sakė D. Gervienė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis