Ar kuprinė tinka dalyviškai moteriai?

Vasarai įsibėgėjus, kilo dilema – kokią rankinę įsigyti, kad būtų patogi, praktiška kelionių metu ir derėtų prie lengvutės suknelės savaitgalį leidžiant prie jūros?

Pasak rankinių prekinio ženklo „kARTu“ kūrėjos Ingridos Jasinskės, šio sezono topas, kurį atrado dauguma Lietuvos moterų ir merginų, - kuprinės. Kokią kuprinę išsirinkti, kad ji būtų ne tik patogi, bet taptų esminiu stiliaus akcentu? Ingridos teigimu, vasarai vertėtų dėmesį atkreipti į ryškias kuprines.

Gamintojo nuotr.

„Šį sezoną labai populiarios ryškiai geltonos, raudonos, „jūros” mėlynos, baltos spalvos kuprinės. Jas vertėtų rinktis tiek iš minkštesnės, tiek iš standesnės natūralios odos – abu variantai šį sezoną labai madingi. Pastebėjau, jog vis daugiau moterų renkasi didesnio dydžio kuprines, kurios ypač praktiškos, tiesa, didesnis procentas tų, kurios, ieškodamos multifunkcionalumo, prioritetą teikia dvi funkcijas turinčioms rankinėms. Minėtosios gali virsti tiek kuprinėmis, tiek rankinėmis – jas patogu derinti keičiant įvaizdį”, - apie kuprinių tendencijas pasakojo Ingrida.

Ieškančioms elegantiško rankinės varianto, Ingrida pataria atkreipti dėmesį į baltos ar pastelinės rožinės spalvos rankines. Taip pat matines sidabrines, nes jos šio sezono topas - atrodo oficialiai, tačiau nenuobodžiai. Vidutinio dydžio, kokybiškos odos, neperkrauta detalėmis kuprinė – tobulas variantas gatve skriejančiai klasikiniu kostiumėliu pasipuošusiai šiuolaikinei moteriai, kuri atrodo moderniai ir moteriškai išmaniai.

Gamintojo nuotr.

Paklausus rankinių kūrėjos, iš kokios medžiagos pagaminta rankinė praktiškiausia, Ingrida atsakė, kad šiuolaikinių technologijų laikais, mes turime labai platų žaliavų pasirinkimą. „Sakyti, kad viena žaliava yra prastesnė už kitą - būtų neteisinga, aišku, jeigu omenyje turime aukštos kokybės medžiagas. Kadangi pati mėgstu natūralumą, man prisilietimas prie odos yra stiprus veiksnys renkantis rankinę. Šis aksesuaras nuolatos liečiasi su kūnu, dėl to siūlyčiau rankinę rinktis iš kuo natūralesnės žaliavos”, - teigė ūrėja.

Moterims, besinešiojančioms kompiuterius, rankinių kūrėja rekomenduoja rinktis tvirtesnės odos rankines. Šios turi išlaikyti formą, nes kompiuterio svoris nėra jau toks mažas.

Gamintojo nuotr.

Beje, pasak I. Jasinskės, šį sezoną kuprinė neturi amžiaus cenzo. „Ji skirta įvairaus amžiaus moteriai. Pamirškime stereotipus ir žiūrėkime į pasaulį plačiai”. Vyresnio amžiaus moterims, renkantis rankinę arba kuprinę, dėmesį rekomenduojama kreipti į kokybišką odą, lengvai derinamas spalvas, nebijoti kartais šiek tiek išsiskirti. Juk rankinė - tarsi moters vizitinė kortelė.

Šiuolaikiniams vyrams dažnai kyla įvairių dilemų: kokią rankinę ar kuprinę pasirinkti ir kaip ją derinti einant į darbą arba laisvalaikiu? Kokie nauji vėjai švilpauja vyriškų rankinių madoje? Ingrida neslepia, kad dažniausiai vyrus veikia stereotipai: esą rankinė nėra pakankamai vyriškas aksesuaras. Kūrėjos teigimu, vyrų požiūris šioje srityje sparčiai progresuoja: vis daugiau stipriosios lyties atstovų nusprendžia vietoje nuobodžios kompiuterio rankinės įsigyti natūralios odos krepšį, puikiai tinkantį laisvalaikiui, darbui ar kelionėms.

Gamintojo nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis