Marinuoti pomidorai

Atslinkus pirmiems rūkams, lauke augančius pomidorus dažniausiai užpuola maras. Išskynus vaisius, daugeliui kyla klausimas – o ką dabar su jais daryti?

Galima išvirti dievišką džemą, galima užraugti, o galima ir marinuoti. Procesas nesudėtingas, o šaltuoju sezonu valgysite puikų garnyrą ar užkandą. Jei kitiems konservams tinka bet kokios formos ir spalvos pomidorai, tai šiam galima sakyti specialiai auginu pailgąsias veisles, t.y., klasikinius „Roma“, „San Marzano“ ir naujai atrastas „Isis Candy“ ir „Red Banana“. Šių veislių pomidorai talpiai sugula į stiklainius, yra kietesni nei apvalučiai, todėl marinuojant neištyžta.

Žalius ar jau pradedančius nokti

Pomidorus

išplaunu, kiekvieną keliose vietose pabadau dantų krapštuku ir sudedu į švarius stiklainius. Kaičiu puodą su vandeniu ir jam užvirus, užpilu pomidorus, uždedu stiklainių dangtelius ir nestipriai užsuku. Palaukiu kol atvės, tuomet vandenį nupilu į puodą su litrų gradacija, kad žinoti kiek reikės prieskonių.

Fotolia nuotr.

1 litrui vandens skaičiuoju

1 v.š. druskos

1 v.š. cukraus

150 ml 9 proc. acto

Šaukštai be kaupo. Reikiamą kiekį šalto vandens supilu į puodą, sudedu druską ir cukrų, verdu pamaišant kol ištirpsta, tuomet supilu actą, palaukiu, kol marinatas užvirs. Į kiekvieną 0,7l stiklainį dedu po nubrauktą šaukštą

prieskonių marinavimui mišinio

ir sklidinai užpildau stiklainius marinatu. Mišinį galima keisti šviežiu česnaku, krapų žiedynais ir kalendrų sėklomis.

Užsuku dangtelius ir konservus verčiu aukštyn kojom ant pledo, stiklainius užkloju sena pūkine striuke ir palieku iki pilno atvėsimo.

Laikau rūsyje, tačiau keli stiklainiai žiemą budėjo virtuvės spintelėje, šiluma konservams nė kiek nepakenkė.

kumutesvirtuve.lt nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis