Keksui reikės:
100 g minkšto sviesto;
75 g cukraus;
2 kiaušinių;
25 g natūralaus jogurto;
125 g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
kremui:
100 g vyšnių;
100 g cukraus;
150 g natūralaus jogurto;
250 ml grietinėlės 36%;
15 g želatinos;
45 ml vandens.
Gaminame
* Keksui: minkštą sviestą ir cukrų plakite su cukrumi iki purios masės. Tuomet muškite po vieną kiaušinį, kiekvieną paplakdami apie 1 minutę. Sudėkite jogurtą ir išplakite iki vienalytės masės. Tuomet suberkite miltus, kepimo miltelius ir kuo trumpiau išmaišykite šauktu (ne mikseriu). Gautą masę supilkite į kekso formą išklotą kepimo popieriumi ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-35 min. Kai atvės, perpjaukite į 3 lakštus.
![](http://img4.moteris.lt/article/db902c76-9a8f-4c68-b38a-cd231801be0e/inline_image/7081050.jpeg)
* Kremui: želatiną užpilkite vandeniu ir palikite išbrinkti.Į puodą sudėkite vyšnias, 50 g cukraus ir virkite, kol ištirps cukrus ir šiek tiek nugaruos skysčio (vyšnias patraiškykite su šaukštu). Į karštas vyšnias sudėkite išbrinkusią želatiną ir maišykite, kol ji ištirps. Kai atvės, sumaišykite su jogurtu.
* Grietinėlę su likusiu cukrumi išplakite iki standumo ir sumaišykite su jogurto bei vyšnių mase.
Į kekso formą dėkite kekso lakštą ir pusę kremo, tada ant viršaus dėkite vėl lakštą ir likusią dalį kremo, uždenkite likusiu lakštu. Dėkite į šaldytą kelioms valandoms arba nakčiai į šaldytuvą.
Prieš patiekiant apibarstykite cukraus pudra.
Skanaus!