Vaisinis pyragas

Itin mėgstamas tiek vaikų, tiek suaugusiųjų.

Reikės:

250 g razinų
10 džiovintų figų
10 džiovintų abrikosų
150 ml konjako arba apelsinų sulčių
250 g sviesto
135 g „Dansukker“ drėgnojo cukraus „Farino“
4 kiaušinių
240 g miltų
50 g sveikų migdolų
65 g sveikų lazdynų riešutų
2 šaukštelių kepimo miltelių
Sviesto ir džiuvėsėlių kepimo formai

„Dansukker“ cukraus miltelių apibarstyti

Gaminame

1. Supjaustykite vaisius gabalėliais ir dubenyje sumaišykite su konjaku ar sultimis. Palikite 1 val.

2. Stačiakampę 2 litrų talpos duonos kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite duonos trupiniais. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C.

3. Išsukite sviestą ir cukrų iki purios masės. Maišydami po vieną įmuškite kiaušinius. Suberkite miltus, vaisių mišinį ir sudėkite likusias sudedamąsias dalis. Gerai išmaišykite.

4. Mišinį supilkite į formą ir kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės apie 1,5 val. Prieš išimdami pyragą iš formos, leiskite jam ataušti 10 min.

5. Pyragą pabarstykite cukraus milteliais ir patiekite supjaustytą plonais gabaliukais.

Gamintojo nuotr.

Užsakymo nr.: PT_72950938

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis