Šventiniai įvaizdžiai – pagal naujausias makiažo ir šukuosenų tendencijas

Gražiausios metų šventės jau visai čia pat. Dažnai jų laukiame ne vien dėl dovanų, bet ir dėl siautulingų vakarėlių maratono.

Kaip pasipuošti, kokį įvaizdį pasirinkti ir kaip „prisijaukinti“ naujausias šukuosenų ir makiažo tendencijas, mums pataria kirpėja-stilistė Vika Vaineikienė. Šventinius įvaizdžius sukūrė salono „Greenas“ meistrai.

Kalėdinė klasika

Organizatorių nuotr.

Raudona spalva, ryškios raudonos lūpos, garbanoti plaukai - tai įvaizdis, kuriam nereikia drąsos, ypatingų bruožų ar galimybių ir jis tinka visoms. Šiemet renkantis šį stilių, klasikinę sodrią raudoną galima keisti į ypač madingą raudoną su oranžiniu pustoniu spalvą.

Organizatorių nuotr.

„Šis įvaizdis – laiko patikrinta klasika ir nuo jos nepabėgsime nei šiemet, nei kitąmet“, - šypsosi Vika. Prie šio įvaizdžio galima derinti dar vieną madingą akcentą – lūpų laką, kuris lūpas pasislepia tarsi po stiklo sluoksniu.

Blizgūs aksesuarai

Organizatorių nuotr.

Šiemet taip madingas dirbtinis kailis populiarumo pozicijų neapleidžia ir per šventes – juo puoštis drąsiai galima ir šventiniu laikotarpiu. Ekspertė pataria naujai pažvelgti į aksesuarus: seges, blizgią, tačiau kokybišką bižuteriją ir ja drąsiai puošti ne tik drabužius, bet ir plaukų šukuosenas: „Puikia inspiracija tampa mados namų „Aleksander McQueen“ ready-to-wear 2016 metų rudens kolekcija, kurioje modelių chaotiškai suveltuose plaukuose dominuojančios segės vabalų, vabzdžių, drugių tematika suteikia ypatingo mistiškimo ir žaismingumo.“

Organizatorių nuotr.

Karūna

Organizatorių nuotr.

Dar vienas itin ryškus ir šventinis akcentas – karūna plaukuose. „Kičinės, stilizuotos karūnos neturi nieko bendro su saldumu – drąsiai jas derinkite prie bet kokio savo pasirinkto įvaizdžio. Kur dar galima pabūti karaliene, jeigu ne Naujųjų metų puotoje“, - šypsosi stilistė. Ji siūlo nors trumpam pamiršti išbaigtą, princesišką įvaizdį ir žaisti kontrastais. Karūna gali būti bižuterinė ar tiesiog sukurta iš plaukų – tinkami abu variantai.

Raudonai rudas akių makiažas

Organizatorių nuotr.

Nors tokią spalvą nėra įprasta naudoti akių makiažui, šventiniu laikotarpiu susidraugaukite su ja. Toks įvaizdis ypatingai tinka mėlynakėms, prie jo dera bordo spalvos lūpos“, - konsultuoja Vika. Prie šio makiažo tiks „holivudiška“, atgal atmestų plaukų ir garbanų, šukuosena. Garbanos išdraikytos, asimetriškos, kuriančios lengvo sušukavimo efektą.

Grafika

Organizatorių nuotr.

Šį sezoną taip madingos grafikos galima nepamiršti ir šventinių vakarėlių maratono metu. Renkantis grafiką ir ryškių akių makiažą stilistė rekomenduoja lūpas dažyti šviesiomis, nude spalvomis, tačiau išlaikyti žvilgesį. „Lūpos - nematomos spalviškai, tačiau pastebimos struktūriškai“, - pažymi Vika. Šukuojant plaukus verta atsižvelgti į taip madingą dviejų kuodukų ar kasų tendenciją, tačiau pažymėtina, jog tokia šukuosena suteikia infantilumo, tad labiau tinka jaunomis merginoms.

Retro

Organizatorių nuotr.

Šis stilius, kaip ir kalėdinė klasika, išliks madingu ir nesenstančiu dar ilgą laiką. Subtilios, kampuotos garbanos, tamsūs akių šešėliai, viliokiškai padažytos lūpos – akcentai, kurie tinka beveik kiekvienai merginai ar moteriai. „Norinčioms daugiau retro prieskonių: nepamirškite lankelių, skrybėlių ar kaklo papuošalų. Tačiau bene svarbiausiu kiekvieno šventinio įvaizdžio akcentu ir puošmena tampa Jūsų šypsena ir gera nuotaika“, - šypsosi V. Vaineikienė.

Nuotr. Robertino Valiulio

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis