Rageliai su kumpio įdaru

Skanūs rageliai - jūsų stalui!

Sudedamosios dalys

50 g mielių
500 ml 37 °C temperatūros vandens
150 ml ištirpinto margarino
50 ml sezamų sėklų
100 ml daigintų kviečių
2 arbatiniai šaukšteliai druskos
2 valgomieji šaukštai „Dansukker“ šviesiojo sirupo
2 kiaušiniai
apie 1600 ml kvietinių miltų

Įdarui
16 rūkyto kumpio griežinėlių
32 sūrio griežinėliai
1 raudonoji paprika

Gaminame

* Susmulkinkite mieles inde. Įpilkite vandenį ir maišykite, kol mielės ištirps. Pridėkite margariną, sezamų sėklas, daigintus kviečius, druską, sirupą ir kiaušinį. Įmaišykite tiek miltų, kad tešla atšoktų nuo indo kraštų. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite kilti 30 minučių.

* Tuo metu paruoškite įdarą. Nuplaukite papriką ir pašalinkite sėklas. Supjaustykite šiaudeliais. Kumpio griežinėlius supjaustykite perpus.

* Išimkite tešlą ant miltais pabarstyto stalo ir išminkykite. Padalykite tešlą į keturis vienodo storio gabalus. Kiekvieną gabaliuką iškočiokite į didelį apskritą blyną ir supjaustykite į aštuonis trikampius.

* Ant plačios kiekvieno trikampio dalies padėkite sūrio griežinėlį ir paprikos šiaudelį. Vyniokite nuo plataus krašto link kampo. Kiekvieną ritinėlį sulenkite pusmėnuliu. Padėkite juos ant skardos, išklotos kepimo popieriumi. Palikite kilti 20 minučių.

* Apšlakstykite suplaktu kiaušiniu, pabarstykite sezamų sėklomis. Kepkite apatinėje orkaitės dalyje 250 °C temperatūroje apie 10 minučių. Palikite atvėsti ant grotelių po rankšluosčiu. Ragelius galite ir užšaldyti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis