Kaip tinkamai prižiūrėti megztinius, kad džiugintų ne vienerius metus

Daugelis iš mūsų mano, jog tam, kad turėtume gražų megztinį, tereikia vieno dalyko – tiesiog jį nusipirkti. O įsigijus tokį drabužį, jis tarsi savaime turi išlikti toks, lyg pirktas tik vakar. Iš tiesų viskas yra kiek kitaip.

Megztinių, kaip ir kitų megztų drabužių priežiūra – tai nemažai dėmesio reikalaujanti veikla, ir tik saugomi, tausojami bei tinkamai prižiūrimi, megztiniai savo puikia išvaizda gali džiuginti labai ilgai.

Apie tai, kaip tinkamai prižiūrėti megztinius, pasakoja viena iš megztų gaminių prekės ženklo “Robi Agnes” įkūrėjų Agnė Zokaitė–Stakauskienė.

“Ne naujiena, jog šiuo metu dominuoja vadinamos “fast fashion”, t.y. greitos mados bei drabužių vartojimo tendencijos. Žmonės linkę pirkti dažnai ir pigiai, į drabužio sudėtį bei kokybę kreipdami mažai dėmėsio. Tačiau mes esame ne už greitą sintetinių drabužių vartojimą, o už kuo natūralesnę gaminio sudėtį, ir už tai, kad mūsų megztiniais klientai džiugtųsi ne vienerius metus.

MOTERIS montažas / Karolina Pansevič / Vida Press

Megztinis gali išlikti nepriekaištingos išvaizdos ir džiuginti klientą ilgai, tačiau tam yra būtinos dvi sąlygos. Pirma, reikia griežtai laikytis gaminio priežiūros instrukcijų. Ir antra, kad ir kaip mums vis jo trūksta, tačiau kaip ir bet kuriai kitai veiklai, megztinio priežiūrai turėsite skirti nemažai savo brangaus laiko.” – šypsosi kūrėja.

Kaip pirmiausia pastebi pašnekovė, “jei megztinis yra numegztas iš siūlų su ilgu plauku, rekomenduojama prieš drabužio dėvėjimą jį nuvalyti su pūkams nurinkti skirtu lipniu voleliu. Taip sumažinsite pūkų kiekį, kurį šis megztas gaminys palieka ant drabužių, dėvimų po juo.

Taip pat reikėtų žinoti, jog vietose, kuriose megztinis turės daugiausia sąlyčio su kitu daiktu, bus didesnė tikimybė susidaryti sąvėloms, todėl reikėtų pasistengti kaip įmanoma labiau vengti tokio kontakto. Pavyzdžiui, jeigu turite galimybę, vietoj kuprinės ar rankinės, nešamos ant peties, rinkitės rankinę, nešamą rankoje.

Vida Press

Be abejonės, būtina griežtai laikytis visų gaminio priežiūros etiketėje nurodytų reikalavimų. Gamintojas ne veltui nurodo gaminio priežiūros ženklus bei pateikia jų aprašymus. Pavyzdžiui, jeigu etiketėje yra nurodoma, jog megztinį skalbti draudžiama, tai jokiu būdu nepatariama to daryti. Viskas paprasta – jeigu vartotojas nesilaiko nurodytų priežiūros reikalavimų, jis rizikuoja, jog gaminys tiesiog praras savo išvaizdą arba apskritai nebebus galima jo dėvėti.” – teigia pašnekovė.

“Megztinius geriausia valyti specializuotose valyklose, kurios be cheminio valymo paslaugos, teikia ir pūkų bei sąvėlų nurinkimo paslaugą. Jeigu galimybės pasinaudoti valyklos paslaugomis nėra, pūkus ir sąvėlas nesunkiai nurinksite namų sąlygomis į pagalbą pasitelkę specialiai tam skirtas priemones – pūkų rinkiklį, specialias šukutes ar žirklutes.

Puiki megztinio atgaivinimo priemonė – “gryno oro vonios”. Nuo kelių iki keliolikos valandų pakabėjęs gryname ore, ypač žiemą, megztinis puikiai išsivėdins ir įgaus gaivaus oro kvapą.”

Moteris.lt montažas (Vida Press nuotr.)

Anot pašnekovės, svarbu yra ne tik tai, kaip megztinis yra dėvimas, bet ir tai, kaip jis yra laikomas namuose. “Patariame megztinius kabinti ant neslidžių plačių pakabų. Jeigu tokių pakabų neturite, vietoj drabužių kabinimo ant tam nepritaikytų pakabų, nuo kurių atsiranda megztinio deformacijos, laikykite juos tiesiog sulankstytus spintų lentynose. Įdėję į spintą ryšulėlį levandų, megztinį apsaugosite ir nuo kandžių.”

“Megztinis – kaip draugas. Neužtenka jį tik turėti, su juo dar ir draugauti reikia.” – šypsodamasi užbaigia pokalbį kūrėja.

„Robi Agnes“ nuotr.

Daugiau informacijos bei praktinių patarimų, kaip tinkamai prižiūrėti megztinį, rasite šiame video.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis