Naudingi plaukų priežiūros patarimai, kurie jus išgelbės

Kartais pasitaiko dienų, kai plaukai neklauso - kad ir ką darytume, ignoruoja mūsų pastangas. O kartais su laiku pastebime neigiamus jų pokyčius. Šie patarimai padės grąžinti plaukams sveiką išvaizdą, juos stiprinti ir išvengti keblių situacijų.

1. Jei plaukai neklauso

Besišiaušiančius plaukus galite suvaldyti plaukų priežiūros priemonėmis su silikonu (serumas, purškiklis ir kt.). Sudėtyje esantis silikonas suteiks plaukams glotnumo, švelnumo, jie taps kur kas paklusnesni. Taip pat naudodama kondicionierių galite į jį įlašinti lašelį eterinio aliejaus. Sumaišytas su priežiūros priemone jis veiks švelniai. Labiausiai tiktų ramunėlių, mandarinų, citrinžolių, bazilikų ar kedrų eteriniai aliejai.

2. Jei plaukai prarado spindesį

Ar pastebėjote, kad po dažymo plaukai atrodo sveikesni, žvilgesni, yra lengviau šukuojami. Tiesa - dažai pastebimai gražina plaukus, tačiau reikėtų rinktis saugius, naujos kartos. Dažai, praturtinti keratinu, aliejais ir gydomaisiais komponentais, atkurs pažeistų plaukų struktūrą ir grąžins jiems žvilgumą, tvirtumą.

Fotolia nuotr.

3. Jei dažnai lankotės baseine ir pastebėjote, kad plaukų būklė suprastėjo, jie pagelto

Pirmas būdas išvengti neigiamo baseino poveikio plaukams - dėvėti apsaugančią kepuraitę. Antras - po maudynių plaukus perlieti gazuotu mineraliniu vandeniu. Jis efektyviai pašalins plaukuose susikaupusių cheminių medžiagų nuosėdas.

Kita bėda yra po baseino ištinkantis šviesių plaukų geltonėjimas. Ne viena mūsų šviesiname plaukus dažais, tačiau dėl žalingo chloruoto vandens poveikio pelenų atspalvis gali įgauti nepageidaujamo geltonumo. Paprastas būdas nuimti geltonį - įsigyti pilkinamųjų šampūnų ar kaukių, skirtų specialiai šviesintiems plaukams. Šios priemonės nesilpnina plaukų, priešingai - ne tik naikina geltoną atspalvį, bet ir veikia kaip balzamai, kondicionieriai.

4. Jei plaukams trūksta spalvos intensyvumo, bet nenorite naudoti cheminių dažų

Šis būdas rekomenduojamas tamsiaplaukėms. Greitai grąžinti spalvos intensyvumą galite paprasčiausia kava. Reikėtų užsiplikyti labai stiprios kavos, leisti jai atvėsti. Kava perlieti sausus plaukus ir luktelėti 10 minučių, vėliau gerai išskalauti vandeniu. Spalva kaipmat taps intensyvesnė, o plaukai labiau spindės.

Shutterstock nuotr.

5. Jei plaukai atrodo riebaluoti

Svarbu galvos trinkimo metu nepadauginti nei šampūno, nei kondicionieriaus ar balzamo. Prastai išskalautos priemonės suteiks plaukams sunkumo, kurs riebaluotų sruogų efektą.

6. Jei plaukai prarado gyvybingumą, tapo šiurkštūs, ėmė skilinėti

Keiskite mitybą. Pusryčiams rinkitės kiaušinius, nesibaiminkite grietinės, užkandžiaukite riešutais (tiks makadamijų, braziliški, karijų). Dažniau valgykite žuvį (ypač riebiąsias), vištieną, kalakutieną, ankštines ir žaliąsias daržoves.

7. Jei plaukai ėmė slinkti

Dažnai pasitaikanti plaukų slinkimo priežastis - stresas. Žinoma, greitai jo atsikratyti nėra paprasta, tad pradžioje padėtų amino rūgščių maisto papildai. 8 svarbiųjų amino rūgščių organizmas negali pasigaminti pats, todėl reikėtų atidžiau rinktis ir maistą. Valgykite liesos mėsos (jautienos, vištienos, avienos), taip pat žuvies, pieno produktų, ankštinių daržovių.

Fotolia nuotr.

8. Jei plaukai yra itin ploni

Šukuosenai apimties suteiktų iškarpymas sluoksniais. Taip formuoti plaukai atrodys puresni, kurs didesnės apimties įspūdį. Padėtų ir purumo suteikiantis kondicionierius ar plaukų formavimo putos.

9. Jei norite paslėpti skilinėjančius plaukų galiukus

Šiuo būdu piktnaudžiauti nereikėtų, tačiau kai reikia greito išsigelbėjimo, jis tikrai padės. Papurkškite plaukų galiukus nuo karščio apsaugančia priemone ir sugarbanokite juos karšto formavimo prietaisu. Galiukai susilygins ir atrodys nepriekaištingai.

10. Jei užpuolė pleiskanos

Pabandykite kartą per savaitę galvos odą įtrinti obuolių actu. Po 5 minučių galvą išplaukite vandeniu, perskalaukite plaukus. Jei obuolių actas graužia, kaipmat galvą reikėtų ištrinkti odą raminančiu šampūnu - gydymas obuolių actu jums netinka.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis