Vizažistė V. Venckutė: visi jau persisotino to dirbtinio bruožų ryškinimo, veidų modeliavimo

Naujausia makiažo tendencija – natūralumas. Makiažo dizainerė Vaida Venckutė įsitikinusi, kad tai išsaugoti galima net ir darant proginį makiažą.

„Džiaugiuosi, kad pastaruoju metu į madą grįžta natūralumas, nesistengiama veido modeliuoti, makiažo specialistai nelaiko jo drobe, kurioje galima tapyti kokį tik nori meno kūrinį. Svarbiau atskleisti individualų žmogaus grožį, unikalumą, išsaugoti pagarbą asmenybei, – sako grožio ir estetikos namų „Wonder Time“ įkūrėja ir meno vadovė Vaida Venckutė. Pasak jos, visi jau persisotino to dirbtinio bruožų ryškinimo, veidų modeliavimo, siaurinimo, nes po to žmogus tampa tiesiog neatpažįstamas.

Svarbiausias Vaidos Venckutės darbo principas – ne slėpti trūkumus, o pabrėžti pranašumus. Tuomet žvilgsnis automatiškai krypsta į tai, kas gražiausia, ir nereikia nieko maskuoti. „Jei pirma sumodeliuoji veidą, kyla rizika persistengti, – vieną iš savo profesinių paslapčių atskleidžia vizažistė. – Aš pirmiausiai jį padengiu makiažo pagrindu, paryškinu skruostikaulius, antakius, padažau akis ir tik sudėliojusi akcentus matau, ką dar reikėtų paryškinti. Dažniausiai trūksta visai nedaug.“

Vaida Venckutė rekomenduoja kas 5-10 metų vis peržiūrėti savo makiažo stilių ir įpročius, įvertinti, ko atsisakyti, kuo papildyti. Yra ir bendrų taisyklių. Pasak vizažistės, su amžiumi antakiai turi storėti, o ne plonėti. Jos klientės yra labai pamėgusios unikalią „HD Brows“ metodiką, kai antakiai dažomi ir koreguojami pagal žmogaus veido bruožus. Beje, ši metodika padeda atkurti net ir pernelyg išpešiotus antakius. Laikas pakeičia ir paakių zoną, tad reikia juos kruopščiau pamaskuoti lengvesnės tekstūros priemonėmis ir paakių korektoriumi, pašviesinti sritį virš skruostikaulių.

Nusileidusius akių kampučius galima pakelti ryškinant blakstienų augimo liniją. Ypatingą dėmesį skirkite judamojo voko raukšlei, neteisingai ją padažius, vokai atrodys dar labiau nusvirę. Odos blyškumą maskuoja ir gyvybingumo suteikia saulės pudra, skaistalai. Atsargiai su perlamutriniais šešėliais, jais dengti galima tik lygias voko dalis, nes jie išryškina odos nelygumus. Jei darydamos proginį makiažą norite suteikti akims spindesio, galite išbandyti deimantinės tekstūros vokų blizgį. Dylantį lūpų kontūrą galima nupiešti neryškiu pieštuku, tik svarbu nenutolti nuo natūralaus, antraip lūpos atrodys pripūstos, o vaizdas taps groteskiškas.

„Šių metų makiažo tendencijos artimos 80-ojo dešimtmečio stiliui, – sako makiažo dizainerė V. Venckutė. – Naudojama daug geltonos spalvos atspalvių, saulės pudros. Oda permatoma, netepkite storo kreminės pudros sluoksnio, maskuokite problemas lokaliai. Vakarui gali būti ryškinama viskas – ir akys, ir lūpos, bet tai tinka ne kiekvienai. Madingos blizgios detalės, prasklaidytas ir kuo subtilesnis dūminis makiažas arba aiškiai apvestos akys. Lūpos neįrėmintos. Nuo matinių lūpų dažų atspalvių pereiname prie blizgių. Svarbiausia – iš visų šių tendencijų atsirinkti tai, kas tinka būtent jums.“

VAIDOS VENCKUTĖS PATARIMAI:

Antakiai. Su amžiumi antakiai turi storėti, o ne plonėti.

Paakių zona. Laikas keičia ir paakių zoną, tad ją reikia kruopščiau maskuoti lengvesnės tekstūros priemonėmis ir paakių korektoriumi.

Akys. Nusileidusius akių kampučius galima vizualiai pakelti paryškinus blakstienų augimo liniją. Ypatingą dėmesį skirkite judamojo voko raukšlei. Jei neteisingai padažysite, vokai atrodys dar labiau nusvirę.

Akių vokai. Atsargiai tepkite perlamutrinius šešėlius. Jais dažyti galima tik lygias voko dalis, nes išryškina odos nelygumus. Jei darydamos proginį makiažą norite suteikti akims spindesio, galite išmėginti deimantinės tekstūros vokų blizgį.

Veido oda. Odos blyškumą maskuoja ir gyvybingumo suteikia saulės pudra, skaistalai.

Lūpos. Dylantį lūpų kontūrą galima nupiešti neryškiu pieštuku, tik svarbu nenutolti nuo natūralaus, antraip lūpos atrodys tarsi pripūstos, o vaizdas – groteskiškas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis