MOTERIS pristato biografinės dramos „ŽAKLINA“ premjerą. VIDEO

Kino kritikai vos ne vieningai pripažįsta, kad aktorė Natalie Portman yra verta „Oskaro“ už vaidmenį biografinėje dramoje apie JAV prezidento Johno F. Kennedy žmonos Jacqueline gyvenimą po vyro nužudymo.

Filmas „Žaklina“ į Lietuvos kino teatrus atkeliauja artėjant „Oskarų“ įteikimo ceremonijai – vasario 23 d. įvyks jo premjera, į kurią kviečia žurnalas ir portalas MOTERIS.

Vienas po kito ekranus pasiekia kino juostos, kurių filmavimai buvo atidėti dėl prieš dešimtmetį vykusio JAV scenaristų streiko. „Žaklina“ – vienas iš jų: scenaristo Noah Oppenheimo sukurtas siužetas dar 2010 metais buvo pripažintas geriausiu nerealizuotu scenarijumi. Pastatyti filmą buvo pasišovęs „Requiem svajonei“, „Fontanu“ ir „Juodąja gulbe“ išgarsėjęs režisierius Darrenas Aronofsky, bet galiausiai jis ėmėsi prodiuserio darbo, filmo kūrimo vadžias atidavęs geriausiam Čilės režisieriui Pablo Larrainui. Beje, tai jo pirmas filmas pastatytas JAV kino studijoje.

Organizatorių archyvas

„Žaklina“ pasakoja apie vieną svarbiausių ir tragiškiausių Amerikos istorijos akimirkų: 35-ojo Amerikos prezidento Johno F. Kennedy nužudymo drama čia atskleidžiama artimiausio jam žmogaus – žmonos Jacqueline – akimis. Pasauliui tai buvo tik dar vienas krauju suteptas istorijos puslapis, o jai – didžiausia asmeninė gyvenimo tragedija.

Filmas prasideda tragedijos įkarščio akimirkomis. Nuo prezidento nužudymo praėjo vos kelios dienos. Visa šalis gedi ir ruošiasi iškilmingoms laidotuvėms. Nors prezidento žūtis sukrėtė visą pasaulį, tačiau didžiausiu sielvartu ši tragedija tampa trapiai moteriai – jo žmonai Jacqueline (akt. Natalie Portman), kuri ne tik buvo šalia vyro jo mirties akimirką, bet ir dabar, Amerikai netekus vadovo. Visuomenės akyse ji privalo atrodyti tvirta ir stipri.

Organizatorių archyvas

Nusivaliusi vyro kraują ir nutaisiusi akmeninį veidą ji privalės išmokti susitaikyti su mylimojo netektimi ir ramiai gedėti, kai jos ašaras skaičiuos visas pasaulis. Jautri ir be galo intymi istorija atskleidžia nepaprastą jos tvirtybę.

Organizatorių archyvas

Scenaristas Noah Oppenheimas „Žaklinos“ siužetą sukūrė remdamasis pačios Jackie Kennedy interviu amerikiečių žurnalui „Life“, kuriame ji pirmą ir vienintelį kartą po tragedijos atvirai papasakojo kaip jautėsi iš pirmosios šalies damos tapusi tiesiog gedinčia našle.

Organizatorių archyvas

Per 2016 metų Venecijos kino festivalį pirmą kartą parodytas filmas iškart sulaukė kino kritikų liaupsių ir galiausiai buvo nominuotas trims „Oskarams“: aktorė Natalie Portman – už geriausią moters vaidmenį, kompozitorė Mica Levi – už geriausią muziką filmui, kostiumų dailininkė Madeline Fontaine – už geriausią kostiumų dizainą (beje, kostiumus ji kūrė filmams „Amelija iš Monmartro“ ir „Yves Saint Laurent“).

Organizatorių archyvas

Moteriška sukrečianti biografinė drama „Žaklina“ Lietuvos kino teatruose startuos vasario 23 d., į filmo premjerą kviečia MOTERIS.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis