Natalie Portman: kuo labiau rizikuoja, tuo daugiau sužiba

Natalie Portman debiutavo kino ekranuose būdama vos 12 metų ir savo karjeroje kaskart renkasi vis reiklesnius vaidmenis. Panašu, kad pirmosios šalies damos vaidmuo Oskarui nominuotoje biografinėje dramoje „Žaklina“, gali būti didžiausias iššūkis iki šiol.

Drama „Žaklina“ kviečia kartu išgyventi vieną svarbiausių ir tragiškiausių Amerikos istorijos akimirkų – 35-ojo Amerikos prezidento Johno F. Kennedy nužudymo dramą, kuri atskleidžiama artimiausio jam žmogaus – žmonos Jacqueline – akimis.

Organizatorių archyvas

Natalie Portman šiam filmui pasirinkta neatsitiktinai – to reikalavo filmo režisierius Pablo Larraín, kuris Žaklinos vaidmenyje neįsivaizdavo nieko kito. Taip jau sutapo, kad filmo prodiuseris Darren Aronofsky, kurio režisuotas filmas „Juodoji gulbė“ aktorei pelnė „Oskarą“, sugebėjo įtikinti aktorę bei režisierių prisijungti prie sudėtingos ir jautrios kino juostos filmavimo. Režisieriaus manymu, Žakliną meistriškai įkūnijanti Natalie Portman, kuo labiau rizikuoja – tuo daugiau sužiba, todėl yra viena ryškiausių Holivudo žvaigždžių.

Vida Press

Natalie Portman veiklumu ir ryžtingumu nė kiek nenusiledžia ir netgi pranoksta savo heroję Jacqueline Kennedy. Visuomeninės ir profesinės veiklos ji neapleidžia net būdama nėščia: vieną sūnų su choreografu Benjamin Millepiedo jau auginanti Natalie Portman šiuo metu laukiasi antrojo vaikelio.

Vida Press

Sausio 21 dieną Holivudo žvaigždė dalyvavo Los Andželo eisenoje už moterų teises. Šioje eisenoje Amerikos moterys protestavo už įvairių pilietinių teisių ir laisvių laikymąsi, prieš diskriminaciją, o taip pat išreiškė palaikymą migrantams po prezidento Donaldo Trumpo inauguracijos. 35 metų Natalie Portman vilkėjo marškinėlius su užrašu „Mes visi turėtume būti feministai“. Ji taip pat pasakė kalbą apie lygybę, kurioje sarkastiškai padėkojo nuo dviejų širdžių, plakančių jos stebuklingame moters kūne, naujai išrinktajam JAV prezidentui.

Vida Press

Holivudo aktorė kovoja prieš vyrų ir moterų darbo užmokesčio skirtumą. Šis skirtumas, aktorės teigimu, Holivude yra didesnis nei kituose industrijose – moterys uždirbo vos 30 centų nuo dolerio. Natalie Portman šių metų sausio pradžioje atskleidė, jog 2011 metais pasirodžiusioje komedijoje „Be įsipareigojimų“ (angl. „No Strings Attached“), ji uždirbo triskart mažiau nei filmo kolega Ashtonas Kutcheris. Ashtonas iškart padėkojo Natalie už drąsą ir viešos diskusijos pradėjimą. Netrukus prie diskusijos prisijungė ir kitos kino žvaigždės, kaip Patricia Arquette, Sienna Miller, Gwyneth Paltrow bei Bradley Cooper.

Vida Press

Aktorei Natalie Portman nėštumas taip pat netrukdo dalyvauti įvairiuose kino apdovanojimuose. Holivudo filmų apdovanojimų renginyje, kuris yra laikomas oficialia filmų pramonės kasmetinių apdovanojimų sezono pradžia, ji jau atsiėmė geriausios aktorės apdovanojimą.

Vida Press

Vasario 26 dieną paaiškės Oskarų laimėtojai. Ar pavyks Natalie Portman tapti geriausia aktore bei pelnyti dar vieną „Oskarą“ savo karjeroje? Filmas „Žaklina“ taip pat siekia Oskarų už geriausią originalų garso takelį (Mica Levi) bei geriausią kostiumą (Madeline Fontaine).

Naujausia režisieriaus Pablo Larraín dramoje „Žaklina“, kurioje taip pat vaidina „Auksinio gaublio nominantai Peters Sarsgaardas ir Greta Gerwig bei dviejų „Oskarų“ nominantas Johnas Hurtas, Lietuvos kino teatruose bus rodoma nuo vasario 24 d.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis