Niujorko mados savaitėje pasirodžiusi tendencija, kurią norėsite pritaikyti jau dabar

Nesvarbu, ar jūsų darbo aprangos kodas to reikalauja, ar ne, šiemet jūs privalote įsigyti kelnių kostiumą: nuo menančio praėjusio amžiaus devintąjį dešimtmetį iki rožinio kelnių kostiumo. Šį drabužį savo figūrai ir gyvenimo būdui pritaikys kiekviena.

Kelnių kostiumas kurį laiką mados mylėtojų buvo pamirštas ir apleistas, netgi laikytas neįdomiu ir nemoderniu. Tačiau dabar tai – kone madingiausias drabužis, pastaruoju metu matomas ne tik stilingų moterų darbo aplinkoje, bet ir madinguose vakarėliuose ar netgi raudonojo kilimo pasirodymuose. Manoma, kad Amerikoje kelnių kostiumo fenomeną paskatino Hillary Clinton prezidentinė kampanija – ši mados žiniasklaidos mėgstama politikė yra ištikima kelnių kostiumų nešiotoja, klasikinį drabužį pavertusi savo vizitine kortele. Nenuostabu, kad būtent Niujorke, kur buvo rodomos 2017-ųjų rudens sezonui skirtos kolekcijos, jau praūžusioje mados savaitėje, ant podiumų karaliavo įvairiausios kelnių kostiumų variacijos.

Dauguma ant podiumų pristatytų kelnių kostiumų buvo tinkami biurui, tačiau buvo parodyta ir drąsesnių sprendimų (ryškių spalvų, neįprastų siluetų bei tekstūrų). Taigi, beliko išsirinkti, koks modelis jums yra artimiausias, ir investuoti į šį klasikinį drabužį. Pateikiame 3 madingus kelnių kostiumų tipus, kuriuos pritaikysite tiek laisvalaikiui, tiek darbui.

1. XX a. 9-as dešimtmetis

Faktas, kad kelnių kostiumas šiemet yra toks madingas neturėtų stebinti tų, kas seka mados tendencijas. Pastaruoju metu itin aktuali 9-ojo dešimtmečio tema neatsiejama nuo dirbančių moterų simbolio – griežto kelnių kostiumo. Tokie dizaineriai kaip Alexander Wang bei Jason Wu 2017-ųjų rudens sezonui skirtose kolekcijose parodytuose kostiumuose naudojo daug pilkos spalvos, grubių, vyriškų audinių, neapsiėjo be padidintos pečių linijos. Dizaneriai tokio tipo kostiumą siūlo derinti su minimalistinio stiliaus aksesuarais, tegu kelnių kostiumas įvaizdyje būtų svarbiausias!

Derinkite su: minimalistinėmis detalėmis, raudonu lūpdažiu, juodais bei baltais aksesuarais, uždaromis palaidinėmis.



80-ųjų motyvai dizainerio Alexander Wang ir mados namų „Calvin Klein“ kolekcijose

Aktorė Cate Blanchett
Aktorė Cate Blanchett
Vida Press


Auskarai, „net-a-porter”, rankinė, „Lindex”; moteris.lt montažas

2. Prigludęs siluetas

2017-ųjų metų pre-fall kolekcijose išryškėjo stipriai liemenuotų, prigludusių kelnių kostiumų tendencija, ją dizaineriai tęsia ir 2017-ųjų rudens kolekcijose. Tobulai prie jūsų figūros pritaikytas vadinamasis slim suit (iš anglų k. prigludęs kostiumas) puikiai papildys darbo garderobą – priderinusi griežtus baltus marškinius kursite profesionalės įvaizdį, derinį papildžiusi įdomiais auskarais, suteiksite jam moteriškumo. Nei vienas drabužis moters spintoje neturėtų būti nuobodus, net tokia klasika kaip kelnių kostiumas: rinkitės prigludusias platėjančias kelnes, išilginto silueto švarką, netradicinius audinius arba derinkite kelias madingas detales viename įvaizdyje.

Derinkite su: grafiškomis detalėmis, įvairiais smulkiais aksesuarais, įdomiomis palaidinėmis.



Prigludusio silueto kelnių kostiumai mados namų „Oscar De La Renta“ ir dizainerio Jason Wu kolekcijose

Olivia Palermo
Olivia Palermo
Vida Press


Kaklo vėrinys, „Ivo Nikkolo”, diržas „Zara”; montažas moters.lt

3. Rožinė spalva

Rožinius kelnių kostiumus galima interpretuoti įvairiai: kaip feministinę žinutę, optimizmo užtaisą ar tiesiog besitęsiantį rožinės spalvos bumą. Nuo kreminių iki ryškių kramtomos gumos atspalvių, rožinė spalva kostiumuose buvo naudojama tokių mados namų kaip „Oscar de la Renta“, „Adam Selman“ ir „Adam Lippes“ kolekcijose. Rožinės spalvos kelnių kostiumas skirtas ne tik vakarėliams, jis gali puikiai atrodyti ir darbo aplinkoje, tiesiog pasistenkite prie jo derinti santūrius, klasikinius priedus ir elegantiškus papuošalus. Tuo tarpu vakaro aprangai taisyklių yra daug mažiau, nebijokite eksperimentuoti su ryškių spalvų makiažu ir aksesuarais.

Derinkite su: spalvingais akcentais, elegantiškais aksesuarais, griežto kirpimo marškiniais ir palaidinėmis.


Rožiniai atspalviai kostiumuose mados namų „Oscar de la Renta“ ir „3.1 Philip Lim“ kolekcijose

Aktorė Brit Marling
Aktorė Brit Marling
Vida Press


Bateliai, „Zara”, auskaras, „net-a-porter”; montažas moteris.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis