Leidykla VAGA kviečia pasimatyti 18-toje Vilniaus knygų mugėje

18-toje Vilniaus knygų mugėje leidykla VAGA stebins temų įvairove ir formų gausa.

Šiųmečiame leidyklos repertuare ir ekspedicijos pašto keliais albumo pristatymas, ir vien tik elektroniniu formatu išleistos rinktinės sutikimas, taip pat praktinis seminaras, kaip sukurti sėkmę atnešiantį produktą bei unikaliojo projekto „Literatūrinis teismas“ posėdis. Tačiau apie viską iš pradžių.

Leidyklos renginių ciklą knygų mugėje pradės rašytojas Kazys Saja, pristatydamas savo paskutinįjį, literatūrinį kelią vainikuojantį kūrybos rinkinį „Tuo taku ten“, kurį sudaro šiek tiek publicistikos, tarsi ankstesnės rašytojo knygos „Skudurėlių takas“ tęsinys, nauji apsakymai ir keturi neilgi dramos kūriniai. (02.23 16 val. Rašytojų kampas)

Organizatorių nuotr.

Penktadienio rytą leidykla kvies pasisemti patirties iš viešųjų ryšių ir rinkodaros specialisto, agentūros „Komunikacijos amatininkai“ įkūrėjo Deivido Budgino, kuris, pasitelkęs Jonaho Bergerio knygoje „Užkrečiama“ aprašomas technikas, patars, kaip sukurti tokį produktą, kuris taptų populiarus. (02.24 11 val. Konf. 3.1)

Vakare skaitytojai turės galimybę susitikti su Rasa Aškinyte, kuri pristatys naujausią savo romaną „Glesum“. Laukia išties įdomus ir turiningas pokalbis, nes prie bendro stalo susirinks renginio moderatorė literatūrologė Jūratė Čerškutė, rašytoja Laura Sintija Černiauskaitė, poetė ir aktorė Daiva Čepauskaitė, literatūros kritikė Virginija Cibarauskė. (02.24 18 val. Konf. 5.2)

Savaitgalį leidykla pasitiks pristatydama fotomenininko Algimanto Aleksandravičiaus albumą „Sūduva – Terra Sudorum – šviesos išpasakota“. Tai jau ketvirtasis serijos, skirtos Lietuvos regionams, jų istorijai, kultūrai ir žmonėms įamžinti, leidinys. Albumo pristatyme dalyvaus istorikas Alfredas Bumblauskas, fotografas Stanislovas Žvirgždas ir menotyrininkas Virginijus Kinčinaitis. (02.25 11 val. Rašytojų kampas)

Tuo pačiu metu tik kitoje vietoje skaitytojų lauks Gintaro Kaltenio fotografijų ir patirčių albumo „Pašto kelias žirgais ir karietomis“ pristatymas. Renginio dvasią palaikys nuotaikinga komanda: menotyrininkas Saulius Pilinkus, ekspedicijos vadas Gintautas Babravičius, Lietuvos kraštotyros draugijos pirmininkas, etnologas Libertas Klimka, žirgų paveldo tyrinėtojas Egidijus Musteikis. (02.25 11 val. Konf. 5.5)

Šeštadienio vakarą leidykla kvies neskubėti namo ir susitikti su charizmatiškuoju elektroninės knygos „90s“ autoriumi Jonu Žakaičiu, kuris ruošia interaktyvų, vizualų ir muzikalų savo kūrybos pristatymą. Jei dar nespėjote knygos perskaityti, visiškai nemokamai tą padaryti galite atsisiuntę knygą iš čia: www.90s.lt (02.25 20 val. Rašytojų kampas)

Pabaigai – literatūrinio teismo posėdis, kuriame bus sprendžiamas Jono Biliūno apsakymo „Brisiaus galas“ veikėjų likimas. „Literatūrinis teismas“ – didžiulio susidomėjimo sulaukęs skaitymo skatinimo projektas, inicijuotas knygynų tinklo VAGA drauge su Mykolo Romerio universitetu. (02.26 11 val. Vaikų scena).

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis