MOTERS premjeroje – 6 „Oskarams“ nominuota drama LIŪTAS

Pagal tikrą istoriją sukurtas sukrečiantis, unikalus ir neįtikėtinas pasakojimas apie žmogų, kuris ieškojo savo namų – filmas „Liūtas“ – pripažįstamas 89-osios „Oskarų“ teikimo ceremonijos favoritu, jis nominuotas net šešiems JAV kino akademijos apdovanojimams. Nepraleiskite progos pamatyti iškart po „Oskarų“ įteikimo: kovo 1 d. visuose kino centruose „Forum Cinemas“ – dramos „Liūtas“ premjera, kurią pristato MOTERIS.

Filmas pastatytas pagal Australijos verslininko Saroo Brierley romaną „Ilgas kelias namo“ (A Long Way Home), kuriame jis papasakojo savo istoriją, kai būdamas penkerių bežaisdamas užmigo traukinyje, o atsibudęs suprato, kad jį miegantį traukinys nuklaidino tūkstančius kilometrų tolyn į Indijos gilumą... Negrįžtamai toli nuo namų ir šeimos.

Organizatorių archyvas

Visiškai vienas atsidūręs milžiniškame Kalkutos mieste mažylis buvo priverstas išgyventi. Alkanas ir vienišas jis galiausiai buvo išgelbėtas poros iš Australijos: šie žmonės Saroo įsivaikino ir išsivežė namo. Į Australiją. Tolyn nuo jo gimtųjų namų. Mylintis įtėviai Saroo dovanojo gražią vaikystę, tačiau pirmųjų namų ilgesys niekad neapleido berniuko širdies. Prabėgus 25 metams po nelemto paklydimo traukinyje, užaugęs Saroo pasiryžo rasti prieš daugybę metų prarastą šeimą.

Neturėdamas nieko daugiau, tik blankius vaikystės prisiminimus ir naudodamasis „Google Earth“ jis ryžosi keliauti po visas Indijos traukinių stotis siekdamas atsidurti toje, kurioje kadaise paklydo... Tik ar jo kas nors dar laukia?

Organizatorių archyvas

Filme „Liūtas“ suaugusį Saroo suvaidino „Lūšnynų milijonieriaus“ žvaigždė Devas Patelis, o mažasis Saroo, pasak filmo prodiuserio Pravesho Sahni vaidmeniui buvo atrinktas net iš 4000 Indijos berniukų. Saroo įmotės vaidmuo atiteko „Oskaro“ laureatei australietei Nicole Kidman, kuri pati augina du įvaikintus vaikus. Beje, tai buvo pirmas kartas jos karjeroje, kai ji vaidino ne motiną, o įmotę.

Organizatorių archyvas

„Kol kas tai pats geriausias scenarijus, kurį kada nors man teko skaityti“, – apie „Liūto“ siužetą sako Devas Patelis. Vaidmeniui jis ruošėsi 8 mėnesius: intensyviai treniravosi, užsiaugino barzdą, mokėsi australietiško akcento. Kurti filmą kino studija patikėjo Australijos režsieriui Garethui Davisui.

Organizatorių archyvas

Indiška ir australietiška dvasia alsuojantis, emocijų kupinas filmas Lietuvoje startuos kovo 1 d. per žurnalo ir portalo MOTERIS premjerą visuose kino centruose „Forum Cinemas“. Tada jau žinosime, kiek „Oskarų“ pelnė ši juosta, nes jų teikimo ceremonija įvyks vasario 26 d.

https://www.youtube.com/watch?v=yij8XTCKlNE

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis