Obuolių trupiniuotis

Vienas mano mėgstamiausių visų laikų desertų. Šį trupininį obuolių pyragą kepu nuo trylikos metų ir dar nei karto nesu nusivylusi. Turbūt nebesuskaičiuočiau kiek mano draugų yra jį ragavę per jaukias vakarienes ir susibūrimus.

4 porcijos | trukmė – 20 min. pasiruošimui, 35 min. kepimui

Ingredientai

Trupiniams:

60 g cukraus (geriausia - smulkaus rudojo cukraus)
100 g šalto sviesto
120 g miltų

Obuolių masei:

4 vidutinio dydžio obuoliai
40 g cukraus
2 arb. š. cinamono
žiupsnio druskos
1 arb. š. vanilės ekstrakto arba vanilės sėklų

Asmeninis archyvas

Gaminame

* Obuolius nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Dėkite į prikaistuvį kartu su kitais obuolių masei skirtais ingredientais ir atidengė kaitinkite ant vidutinės ugnies apie 5 minutes (jei obuoliai netvirti – vos kelias).

* Obuolius perkelkite į pasiruoštus individualius karščiui atsparius indelius. Jei nuo obuolių liko daug skrysčio - jį perpus nuvirinkite ir supilkite į indelius ant obuolių.

* Orkaitę įkaitinkite iki 180°C. Pasiruoškite tešlos trupinius - šaltą sviestą supjaustykite kubeliais ir dubenyje sumaišykite kartu su cukrumi bei miltais. Masę trinkite tarp pirštų iki ši bus panašį į smulkius trupinius.

* Trupininę tešlą supilkite į indelius ant obuolių. Kepkite orkaitėje apie 35 min. Patiekite karštus su kaušeliu vanilinių ledų.

Už visas saldžias akimirkas,

J.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis