Kukurūzų dribsnių sausainiai – užtruksite vos 15 min.

Traškūs, saldūs, lipnūs, greitai ir lengvai iškepami kukurūzų dribsnių sausainiai.

Labai paprastai ir greitai juos iškepsite. Užtruksite vos 15 minučių. Receptas puikiai tiks, kai norisi, ko nors saldaus žaibišku greičiu.


Keletas mano pastebėjimų. Iš karto apsidraudžiau ir savo kepimo skardas ištepiau aliejumi, įklojau kepimo popierių, nes knygoje rašoma, jog sausainiai gana lipnūs ir priklausomai nuo kepimo popieriaus kokybės, gali prilipti. Taigi, nerizikavau. Sausainiai neprilipo, nors buvo šiek tiek kibūs.


Jokiu būdu sausainių nepalikite atvėsti skardoje, nes vėlgi jie gali prilipti. Išėmę iš orkaitės, palaukite keletą minučių ir tik tuomet perkelkite atvėsti ant grotelių.


Labai skanūs sausainiai, saldoki, su priedais: aguonomis, saulėgrąžomis, sezamo sėklomis. Jei norite galite įdėti riešutų. Minusas tame, kad jie ganėtinai lipnūs ir valgant kimba prie dantų. Bet tikrai skanu!



Gaunate apie 20 sausainių.


Ingredientai


125 g kukurūzų dribsnių (sausų pusryčių, tokių kaip 'Kelogs')

1/2 indelio (apie 200 g) saldaus kondensuoto pieno

1 šaukštas aguonų

1 šauštas sezamo sėklų

Saujelė lukštentų saulėgrąžų


Gaminimo eiga


1. Orkaitę įkaitinkite iki 180ºC. Kepimo formas patepkite aliejumi ar sviestu, įteiskite kepimo popierių, nes sausainiai labai lipnūs ir gali prilipti.

2. Dubenyje sumaišykite visus produktus.

3. Šaukštu dėkite sausainius ant kepimo formos. Žiūrėkite, kad dribsniai būtų vienoje krūvelėje, kad nepalaidi.

4. Kepkite 9-10 minučių. Ištraukę iš orkaitės palaukite 2-3 minutes ir tik tuomet perkelkite sausainius ant grotelių. Neleiskite sausainiams atvėsti skardoje, nes gali prikibti.



Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis