Fotogeniškumo pamokos: kaip gerai atrodyti nuotraukose?

Norint puikiai atrodyti nuotraukose, privalu žinoti keletą pozavimo gudrybių ir grožio triukų.

Norime to ar nenorime, gyvename pasaulyje, kuriame dažnai tenka fotografuotis. Ar tai būtų šeimos sambūris, ar artimų draugių susitikimas, ar tiesiog pietūs su kolegomis – įamžinti įvairias gyvenimo akimirkas (bei jose dalyvaujančių žmonių veidus) tapo įprasta. Taip pat įprasta ir tas akimirkas viešinti socialiniuose tinkluose. Kaip išvengti nuotraukų, kurios verčia raudonuoti? Tereikia žinoti keletą gudrybių, kurios padės tapti tikra pozavimo profesionale.

Bella Hadid
Bella Hadid
Vida Press

Pozavimo gudrybės

Atsidūrus priešais kamerą svarbu nepasimesti, juk nenorite nuotraukoje atrodyti sustingusi ir be gyvybės. Šypsokitės natūralia šypsena (jei sunku šypsotis, prisiminkite kažką labai linksmo ar juokingo), nebijokite judėti, reaguoti į aplinką.

1. Praktikuokitės prieš veidrodį

Vienas svarbiausių geros nuotraukos elementų – pasitikėjimas savimi. Jei bijosite kameros, tai bus matyti nuotraukoje. Todėl svarbu praktikuotis prieš veidrodį, tokiu būdu išsiaiškinsite, kokie pozavimo kampai, kokios pozos atrodo geriausiai, prisiminsite tai kitą kartą atsidūrusi prieš kamerą ir nejausite nežinomybės sukelto streso.

Modelis
Modelis
Vida Press

2. Saugokitės pagurklio

Net jei esate itin liekna, fotografijoje galite atrodyti lyg turėtumėte pagurklį. Taip yra dėl to, kad nuotraukose veido bruožai šiek tiek praranda ryškumą, o netinkamas fotografavimo kampas gali vizualiai pridėti keletą kilogramų. Pozuodama visada atloškite atgal pečius, ištempkite kaklą, atkiškite galvą į priekį ir šiek tiek nuleiskite smakrą. Taip sukursite ilgo kaklo iliuziją ir nesimatys jokio pagurklio!

3. Valdykite savo kūną

Dažnai sutelkiame visą dėmesį į veidą ir pamirštame kūną. Susigūžę pečiai ar prie kūno prispaustos rankos gali sugadinti net geriausią nuotrauką. Pozuojant visada išsitieskite, nuleiskite pečius, o rankas šiek tiek atitraukite nuo liemens – taip jos nepraras gražios formos.

Lauren Santo-Domingo pozuoja fotografams
Lauren Santo-Domingo pozuoja fotografams
Vida Press

Grožio triukai

Ne mažiau svarbu, nei pozavimas, yra tinkamų grožio priemonių pasirinkimas. Sveika, tinkamai nuprausta ir pamaitinta oda visada atrodys puikiai, o kokybiška dekoratyvinė kosmetika padės sukurti tobulos odos efektą. Jei jau turite smulkių raukšlelių, verta rinktis kuo lengvesnės tekstūros, bet itin gerai maskuojančią ir paviršių lyginančią kreminę pudrą. Taip pat, jei planuojate fotografuotis, būtinai įsigykite ir matinį odos efektą garantuojančią priemonę.

Paryžiaus mados savaitės užkulisiai
Paryžiaus mados savaitės užkulisiai
Sipa / Scanpix

Serumo tekstūros pudros „Ibuki Smart Filtering Smoother" („Shiseido") sudėtyje yra unikali riebalus absorbuojanti pudra. Idealiai maskuoja poras. Oda atrodo tobulai, tarsi būtų profesionalų padarytas makiažas.


Kreminė pudra ir maskuojamoji priemonė „Cover Up Foundation & Concealer" („Isadora") su drėkinamaisiais ir energijos suteikiančiais komponentais stangrina odą, idealiai paslepia trūkumus ir ilgai išlieka.


Drėkinamasis ir matinės odos efektą kuriantis kremas „Sébium Mat Control" („Bioderma") – su šviesą išsklaidančiomis mikrodalelėmis ir intensyviai drėkinančiais komponentais. Sutraukia poras, neleidžia susidaryti inkštirams. Skirtas mišriai ir riebiai jautriai odai. Puikus makiažo pagrindas.


Kreminė pudra „Teint Pores & Matité" („Clarins") kuria matinės odos efektą, leidžia jai kvėpuoti, akimirksniu suteikia lygumo, švelnumo. Tinkamas makiažas tobuloms asmenukėms daryti. Pasiruoškite spausti „patinka"!


Kompaktinė pudra „Matt Fixing Powder Transparent" („Isadora") su sebumą reguliuojančiais komponentais neleidžia odai blizgėti. Drėkina, gerai fiksuoja makiažą.


Odos defektus šalinantis prietaisas „Free Skin" („Talika") skleidžia dviejų ilgių bangas, padedančias pastebimai sumažinti odos defektus, paraudimą ir sebumo perteklių.


Veido kaukė „The Wonder Mask" („Rituals") padeda giliai išvalyti odą ir pašalinti negyvas epidermio ląsteles. Su riebalų perteklių šalinančiais moliu, kaolinu ir bambukų anglimi. Skatina ląsteles atsinaujinti. Tinka riebiai ir į bėrimą linkusiai odai.


Elektrinis veido valymo šepetėlis „Visage Sonic" („Trisa") skleidžia odą giliai išvalyti leidžiančias ultragarso bangas. Su skirtingų tipų odai skirtais antgaliais. Siekiant geriausių rezultatų, rekomenduojama kas tris mėnesius keisti antgalį.


Drėkinamoji želė „Aquapil" („Canova") sukurta probleminei, riebiai, spuoguotai, į aknę linkusiai veido odai valyti. Švelniai šveičia, drėkina.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis